Otvorena izložba Katarine Sinjeri u “Galeriji Zaklade” u Zagrebu

U galeriji Humanitarne zaklade za djecu Hrvatske u Zagrebu, 25. travnja, otvorena je izložba križevačke slikarice Katarine Sinjeri naziva Slike u meni

Katarina Sinjeri samostalno izlaže od 2000. godine, a ovo je njena osma samostalna izložba. Aktivna je članica Križevačkog likovnog kruga, s kojim zajednički izlaže. Na otvorenju izložbe, pored mnogih članica i članova Križevačkog likovnog kruga, te prijatelja i obitelji autorice, okupili su se i drugi poklonici likovnih događanja, a ispred Zaklade bila je nazočna i gospođa Nevenka Tuđman, kći osnivačice i predsjednice Zaklade Ankice Tuđman. Glazbenim programom događaj su obogatili Stjepan i Ana Fortuna, uz pratnju Dunje Bičanić Todorović, dok su o radu autorice govorili predgovarač kataloga dr. sc. Zdenko Balog i likovni pedagog, slikar, Zoran Homen.

Katarina Sinjeri se od prvih dana Likovne škole Pučkog otvorenog učilišta Križevci uključuje u nastavu, te veoma brzo napreduje u različitim tehnikama. Uspješno završava školu crtanja i slikarske tehnike kod predavača Zdenka Baloga i Zorana Homena, te istražuje sve tri osnovne slikarske tehnike, ulje, pastel i akvarel. Razvija snažan izraz tehnikom slikarske špahtle i ulja, u kojem je prepoznatljiva, stalno izbacujući sve apstrahiranije likovne sadržaje.

Izložba Slike u meni Katarine Sinjeri može se razgledati do 5. svibnja. (izvor prigorski.hr)

priredile: Zdenka Vrabec, Marijana Šatrak