U zagrebačkom studiju “Anton Marti” na Prisavlju tijekom probe za show “Zvijezde pjevaju” upoznala su se dva predstavnika ovogodišnjeg Izbora za pjesmu Eurovizije: predstavnik Hrvatske Roko Blažević (19) i predstavnik Velike Britanije Michael Rice (21)

Da se i Michaelu sviđa Rokova pjesma “The Dream”, potvrdio je pjevanjem, ali iza kamere HTV-a: Ima snažan glas i jako mi se sviđa pjesma!

A Roko, koji se ovih dana priprema za ispite skromno je otkrio: Teško je uskladiti sve obaveze i školu i nastupe i pripreme, no evo uspijevam…

Michael Rice rođen je u Hartlepoolu, na SI Engleske, a s pjevanjem se počeo baviti kao dijete – a šira javnost upoznala ga je nakon što je njegova izvedba pjesme “Years and Years” postala viralna. Godine 2018. proglašen je pobjednikom prve serije BBC-jeva zabavnog showa “All Together Now”, u kojemu je na noge dignuo svih 100 sudaca, među kojima I “Spice Girl” Geri Halliwell.

Uživo je nastupio u showu “Zvijezde pjevaju” s pjesmom kojom predstavlja Veliku Britaniju “Bigger Than Us”. Autori pjesme su Laurell Barker, Anna-Klara Folin, John Lundvik i Jonas Thander, a Michael nastupa u finalnoj večeri Izbora za pjesmu Eurovizije, 18. svibnja 2019.

Izrael je treći put domaćin eurovizijskog natjecanja, i to zanimljivo, opet – nakon 2 desetljeća (1979., 1999., 2019.). Ove godine od ukupnog broja nastupa – 18 ih je u izvedbi muških izvođača, 14 ženskih. U proteklo desetljeće – 9 su puta pobijedili solo nastupi. Ove godine tri su dueta – iz Finske, Njemačke te Zala i Gašpar iz Slovenije. Autor: HRT – RJ Marketing i Komunikacije

Leave a Reply