Bivši američki potpredsjednik Joe Biden, koji bi mogao objaviti kandidaturu za predsjedničke izbore 2020., morao se u nedjelju braniti od optužbe za neprimjeren poljubac udijeljen mladoj članici njegove demokratske stranke tijekom kampanje 2014.

– U mnogo godina kampanje i u javnom životu, bezbroj sam se puta rukovao i dijelio zagrljaje, izrazio privrženost, potporu i utjehu. I vjerujem da se nikada, nikada nisam ponašao neprimjereno. Ako govore da sam se tako ponio, poslušat ću s poštovanjem. No to nikada nije bila moja nakana – rekao je Biden.

Dodao je kako se ne sjeća tog izgreda iz 2014. koji je u svojem eseju objavljenom u petak na mreži opisala stranačka aktivistica Lucy Flores.

– Vrlo iznenada, osjetila sam da Joe Biden, koji se odnekud pojavio, stavlja ruke na moja ramena, odostraga mi se približava, naginje se, miriše mi kosu i ljubi me blago u tjeme – ispričala je.

– Možda se ne sjećam tih trenutaka na jednak način i možda sam iznenađen onime što čujem. No današnje je vrijeme u kojem žene osjećaju da mogu i trebaju iznijeti svoja iskustva i muškarci tome trebaju pridati pozornost. I ja ću tako učiniti – rekao je Biden.

Taj 76-godišnji veteran, koji je osam godina bio potpredsjednik u administraciji predsjednika Baracka Obame i 36 godina u američkom Senatu, nije još najavio hoće li se natjecati za kandidaturu demokrata na predsjedničkim izborima 2020.

Lucy Flores ponovila je svoje optužbe u nedjelju za CNN i rekla kako želi da Biden prizna da to što je učinio nije bilo ispravno. AUTOR: Hina