Tonči Vladislavić ● Regeneracija — Znak, uzorak, rešetka

Znak, uzorak, rešetka: Prema teorijskom i proizvodnom glosariju izložbeno je predstavljanje dizajnerskog projekta Tončija Vladislavića razvijanog u sklopu tvornice Regeneracija u Zaboku s kojom danas surađuje, nakon niza godina rada u edukaciji tekstilnih dizajnera na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu i Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Projekt je naglašeno istraživačkog karaktera pa je stoga zanimljiva činjenica da se imao priliku razvijati u konkretnom industrijsko-proizvodnom okruženju. Upravo zato umjesto jedne, otvaramo dvije „sestrinske“ izložbe na istu temu, ali obrađene s različitih aspekata. Dok će izložba u ReGaleriji predstaviti gotove proizvode i prototipove ručno taftanih tepiha proizvedene u proizvodnom pogonu Regeneracije, postav u HDD-u usredotočen je upravo na teorijsku i istraživačku dimenziju projekta, njegovu „biblioteku uzoraka“, odnosno sam sistem koji se kreće upravo oko pojmova „znaka“, „uzorka“ i „rešetke“ kao što je naznačeno i u naslovu izložbe.

U srijedu 3. travnja u 19 sati – simultano u prostorima HDD galerije i ReGalerije u Boškovićevoj ulici u Zagrebu – otvara se izložba modnog i tekstilnog dizajnera TONČIJA VLADISLAVIĆA pod naslovom ZNAK, UZORAK, REŠETKA: PREMA TEORIJSKOM I PROIZVODNOM GLOSARIJU. U dvije različite galerije ovog puta predstavljamo dva različita aspekta istog dizajnerskog projekta – teorijski i istraživački u HDD-u, te proizvodni u izložbenom prostoru tvrtke Regeneracija.