Skip to content

Poduzetnici godine su iz Infobipa: Braća Silvio i Roberto Kutić te Izabel Jelinić

SIlvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić iz tvrtke Infobip dobitnici su nagrade EY Poduzetnik godine za 2018. godinu, objavljeno je na svečanosti održanoj u četvrtak navečer u zagrebačkom klubu Lauba

Infobip, čije je sjedište u istarskom Vodnjanu, zapošljava više od 1500 ljudi u 61 uredu na svim kontinentima, a kako je pojasnio jedan od osnivača tvrtke Silvio Kutić, Infobip je komunikacijska platforma u “oblaku”, koja omogućuje mobilnu komunikaciju poslovnih subjekata sa svojim korisnicma, na svakom kanalu i uređaju u bilo kojem dijelu svijeta.

Pritom, surađuju s tehnološkim gigantima kao što su, Uber, Facebook i WhatsApp. Kutić ističe da je samo u 2018. godini njihove usluge koristilo 4,7 milijardi ljudi, odnosno dvije trećine svjetske populacije.

Ističe i da u Hrvatskoj u slijedeće tri godine žele postati centar izvrsnosti i inženjerstva, te pritom planiraju zaposliti tisuću programera i tisuću inženjera, dok od Vodnjana žele stvoriti znanstveno-tehnološki grad gdje bi doveli tristo inženjera iz cijelog svijeta koji bi tamo živjeli i radili.

Predsjednik žirija Emil Tedeschi je ocijenio kako je riječ o istinskim genijalcima, a čija realna tržišna vrijednost iznosi više milijardi eura.

U ovogodišnjem, petom po redu izboru, sudjelovalo je 50 poduzetnika iz 35 tvrtki, a hrvatski EY Poduzetnik godine će se u lipnju u Monacu natjecati za titulu EY Svjetskog poduzetnika godine.

Poduzetnika godine odabrao je žiri u sastavu: Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi, poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević te pobjednici u dosadašnjim izdanjima EY Poduzetnika godine – Mate Rimac iz Rimac Automobila (2017.), Marko Pipunić iz Žita (2016.), Đuro Horvat iz Tehnixa (2015.) i Alan Sumina iz tvrtke Nanobit (2014.). Autor: N. S. / Hina