Umro Vlado Jukić istaknuti hrvatski psihijatar i član HKLD-a (Osoje, 1951.- Zagreb, 2019.)

Istaknuti hrvatski psihijatar i dugogodišnji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče prof. dr. sc. Vlado Jukić umro je danas u Zagrebu nakon teške bolesti u 68. godini, priopćila je Klinika za psihijatriju Vrapče

Vlado Jukić rođen je u mjestu Osoje u općini Posušje u Bosni i Hercegovini 23. lipnja 1951. gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Medicinskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1976. Profesor Vlado Jukić bio je jedan od osnivača Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva i njegov istaknuti član i dužnosnik,

Tijekom svoga radnog vijeka ostvario je najviša stručna i znanstvena dostignuća te je obnašao brojne visoke funkcije. Dobitnik je niza nagrada i odlikovanja. Kao osoba iznimno širokih obzora i interesa, potpuno je bio predan svome zvanju te je, istaknuto je, utjecao ne samo na položaj i mjesto suvremene hrvatske psihijatrije nego je zadužio i širu društvenu zajednicu.

Vlado Jukić bio je neumoran borac za prava osoba s duševnim smetnjama i pokretač ideje o proglašenju Dana prava osoba s duševnim smetnjama. Navedeno je kako će uz sva ta postignuća prof. dr. sc. Vlado Jukić ostati zapamćen kao sigurno najuspješniji i najdugovječniji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče.

  • Njegovom smrću završava jedno važno razdoblje hrvatske psihijatrije u kojoj je profesor Vlado Jukić ostavio neizbrisiv trag, istaknuto je u priopćenju Klinike za pshijatriju Vrapče.

Na posljednji počinak prof. dr. sc. Vladu Jukića ispratit ćemo u četvrtak 7. ožujka 2019. u 14:10 sati na groblju Markovo polje.
Sveta misa zadušnica služit će se nakon pogreba u franjevačkoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi.
Počivao u miru Božjem Svjetlost vječna svjetlila mu!
Ožalošćeni supruga Branka, djeca Katarina, Mislav i Matija, unuci Juraj i Jona, zet Siniša, snahe Antonia i Iva, braća Ante i Ivan, sestre Zora i Zdravka sa svojim obiteljima te ostala tugujuća rodbina.

izvor HRT