Skip to content

Sportska, zabavna, plesna i raspjevana fašnička subota

Lijep sunčan dan garantirao je još jedan odličan provod na 193. Samoborskom fašniku pa su brojni posjetitelji iskoristili prigodu obići punktove na kojima se su odvijale zabavne, sportske i glazbene točke ovogodišnjeg programa

Subotnje jutro na Trgu fašničkih velikana bilo je rezervirano za vesele i šarene maske dječjih zborova i vrtića iz Zagreba i okolice, Karlovca i Bjelovara. Gostujuće grupe rado iz godine u godinu dolaze u Samobor na veliku fašničku zabavu. Nastupili su zabavljači iz Cirkulture, dječji zborovi Medenjaci i Kikići, Teen zbor Genijalci, dječji vrtići Maksimir, Tintilinić, Smokvica i Osmijeh te Plesni klub Point. Plesni program upotpunio je ŠPK Samobor, a prvi dio fašničkog programa zaključio je raspjevani i rasplesani Endi. Sve se to odvijalo pod budnim okom Klauna Ludeka i dječje Srake.

Najveća maskirana dječja orijentacijska utrka je Srakotrk. I ove godine 300-injak dječaka i djevojčica u pratnji svojih roditelja, ili bez nje, protrčalo je centrom Samobora tražeći kontrolne točke koji su postavili organizatori iz OK Japetić i samoborske Turističke zajednice, a oni najuspješniji u kategorijama dječaka i djevojčica do 10, odnosno 12 godina dobilo je uz medalje i  vrijedne nagrade. U kategoriji do 7 godina su svi bili pobjednici. Na Trgu srakinih mališana, uz start Srakotrka, moglo se uključiti u oslikavanje lica, nekoliko radionica i igraonica za najmlađe, okušati na posebnom sportskom poligonu, jednostavno se igrati u pijesku ili otići u luna park.

Ulice Slobodne Fašničke Republike Samobor bile su odlično popunjene i drugom dijelu dana, a popodnevni i večernji dio programa obilježila je glazba i gostujuće skupine. Svojim zanimljivim nastupima i maskama okupljene su zaokupili No.1 iz Pule, Karnevalska udruga Monade iz Brača, Udruga Lumber klub iz Opatije, Udruga Sjaj iz Siska, maskirani Makarani te Župski Gospari Gusari iz Župe Dubrovačke. U glazbenom dijelu svoje su hitove izveli Songkillers, na pozornici ih je naslijedio Kreativni nered, da bi vrhunac večeri bio nastup TBF-a uz njihove nezaboravne uspješnice.       

See also  Samoborski Romeo i Julija opet šeću Gradom pjesnika

Fašnički program nastavlja se u istom ritmu i u nedjelju. Na Dječjem fašniku od 10 i 30 predstavljaju se grupe iz samoborskih osnovnih škola, u 13 sati na pozornici se mogu predstaviti obiteljske maske, a slijedi potom Cirkokolaž dječji kabare te nastup Trilikuma. Popodne od 15 sati kreću uvijek originalni mjesni odbori, od 17 sati na pozornicu dolaze gosti večeri – Slavonske lole, a nakon njihovog nastupa oko 19 sati još se mogu predstaviti pojedinačne i grupne maske koje žele uhvatiti mogućnost osvajanja vrijednih nagrada u finalu izbora u utorak, kada će se vidjeti tko je to dobio posel, a tko otkaz na fašničkoj baušteli.  

Press služba Samoborskog fašnika: Kruno Solenički, Anja Franić Modrić, Edi Kirschenheuter, Mato Šipuš