Pozivam sve institucije da poduzmu mjere, otkriju kako je do ovog došlo i zaštite djecu

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević izjavila je u četvrtak novinarima izjavila da je zgrožena je događajem na Pagu, gdje je jutros otac svoje četvero malodobne djece bacio s prvog kata

Pirnat Dragičević je rekla da za sada nema dovoljno informacija, tako da ne može ništa detaljnije reći o samom slučaju, no tragični događaj ju je “zaprepastio u svakom pogledu, ljudskom i profesionalnom, izazvao burne emocije”.

‘Pozivam sve institucije da u okviru svoje nadležnosti poduzmu mjere kako bi se utvrdile činjenice zašto i kako je došlo do tog slučaja i svakako da zaštite djecu’, apelirala je Pirnat Dragičević.

Najavila je da će se i njezin ured uključiti u utvrđivanje činjenica oko roditeljskog odnosa oca prema djeci i njegovog katastrofalnog poteza.

Pirnat Dragičević istaknula je kako je zatečena brojnim situacijama i slučajevima nasilja nad djecom. O tome će, kazala je, detaljnije govoriti i u svom izvješću koje se priprema.

Na pitanje novinara odgovorila je da joj je teško govoriti o statistici nasilja nad djecom, ali je ustvrdila da je svakako u porastu u odnosu na prošlu godinu. autor Hina