Tko se maskira, taj profitira – završnog vikenda Fašnika love se mjesta za veliku završnicu izbora maski

            Nakon prvog fašničkog vikenda popunjen je dio mjesta u finalu velikog izbora najboljih maski 193. Samoborskog fašnika, što znači da do završnog vikenda ima još dovoljno vremena za smisliti, kreirati ili nabaviti/kupiti masku za uključiti se u borbu za finale. Petak, subota i nedjelja, od 1. do 3. ožujka u Samoborskoj Fašničkoj Republici nudi mogućnost pojedinačnim, grupnim i obiteljskim maskama za predstavljanje na središnjoj pozornici Trga fašničkih velikana, potrebno je samo javiti se tijekom odvijanja programa fašničkoj ekipi kod pozornice ili u Uredu Turističke zajednice.

            I ove godine najmaštovitijima, najzabavnijima i najzanimljivijima pripast će vrijedne nagrade u velikoj završnici 193. Samoborskog fašnika na Pokladni utorak, 5. ožujka: od ljetovanja i putovanja, poklon bonova od više tisuća kuna fašničkih sponzora, do vrlo solidnih uplata na kartice, konzumacija u samoborskim lokalima i raznih ulaznica, članarina te još mnogo toga. Kompletan popis nagrada, sponzora kao i propozicije natjecanja nalaze se na službenoj web stranici Samoborskog fašnika www.fasnik.com.

            Osim pojedinačnih, grupnih i obiteljskih maski, vrijedna nagrada čeka i one koji dođu maskirani, a bez želje za eksponiranjem na pozornici. Naime, dnevne nagrade čekaju i maškare koje se svide Fašničkoj patroli, a koja u vrijeme odvijanja programa ophodi Fašničkom Republikom i gleda tko su posebno vesele maškare. Dnevni pobjednici idu u finale pa će se završnog dana 193. Samoborskog fašnika znati i kojem ide prva nagrada u ovom izboru, vrijedno putovanje po izboru!

            A na za sve posjetitelje tu je i još jedan neobično ugodan zadatak, a za se njega čak ne treba biti maskiran. Do utorka, 5. ožujka treba obići samoborske ugostitelje koji su uključeni u Fašničku putovnicu – Radnu knjižicu. Vrlo je jednostavno, dođe se u lokal, naruči se nešto, dobije se pečat i ispunjena knjižica s najmanje 11 od 14 pečata dostavlja se na bilo koji način u Ured Turističke zajednice (Trg kralja Tomislava 5) prije zatvaranja 193. Samoborskog fašnika!

            Punktovi su ovi: Krčma Gabreku 1929., Hotel Lavica, Kavana Livadić, Samoborska klet, Caffe bar Melin, Havana caffe bar, 2CV Pub Fontana, Irish pub Scout club, Pivovara Razum, Caffe bar Gradna, Caffe bar Katarina, Caffe H2O bar, Petar Pan fast food i Fast food D&D.

            Najsretnijima koji budu izvučeni iz fašničke kutije posljednjeg dana Samoborskog fašnika, u utorak, 5. ožujka pripadaju također putovanja i vrijedni poklon bonovi.

            Osmislite maske, pripremite se za završni fašnički vikend i ako bude sreće i dobre volje fašničkog ocjnjvačkog suda, možda se osvoji i neka od najvrijednijih nagrada!

            Organizator 193. Samoborskog fašnika, koji se ove godine održava po sloganom “Posel se deli na fašničkoj baušteli”, je Turistička zajednica Grada Samobora, a pokrovitelji su Grad Samobor, Zagrebačka županija i Hrvatska turistička zajednica.

Kruno Solenički