OPG Horvat vino – naša priča

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Dsrio Horvat

Naša primarna djelatnost je njegovanje i obrađivanje kvalitetnih nasade vinove loze te proizvodnja kvalitetnog domaćeg vina kontrolirane i provjerene kvalitete. Proizvodnja vina u našoj obitelji je tradicija koja traje više od 100 godina. Ograničena i relativno mala količina proizvedenog vina (oko 1 700 litara godišnje) nam omogućuje da se u potpunosti posvetimo kvaliteti proizvoda i da imamo kompletnu proizvodnju unutar naših podruma na brdima Segled i Gradec u Varaždinsko-topličkom vinogorju.

Članovi naše obitelji bave se proizvodnjom vina više od 100 godina. Znanje i vještine njegovanja vinograda i proizvodnje vina se prenose i usavršavaju generacijama.

Teško je odrediti točno trajanje tradicije uzgoja vinove loze i proizvodnje vina u našoj obitelji ali sa sigurnošću možemo reći da je to period od minimalno sto godina. Na jednoj strani obiteljskog stabla “nalazi” se brdo Segled, dok je na drugoj Gradec. Djedovi Đuro Horvat i Dragutin Ratković uspješno su prenijeli svoje dragocijeno znanje i iskustvo na svoje potomke koji su iz zahvalnosti ali i poštovanja prema njima nastavili raditi na obiteljskoj vinarskoj tradiciji. 2015. godine odlučili smo dosad uloženi trud i prikupljeno znanje podići na višu razinu. Otvaranjem OPG-a omogućili smo da i Vi kušate naše vinarske proizvode, posjetite naše “kleti” i uživate u svim blagodatima naših pitomih vinograda.

Uvjerite se u kvalitetu proizvoda besplatnom i neobavezujućom degustacijom! Nazovite na 098 9421 343 ili pošaljite upit na info@opghorvat.hr. Jalševec Svibovečki 47, 42223 Varaždinske Toplice

photo Kamil Szeląg / Pixabay