U Podcastu Velebit gost je bio profesor dr. sc. Andrija Hebrang, hrvatski znanstvenik i političar. S profesorom Hebrangom razgovarano je ponajviše o političkim pitanjima, procesima uspostavljanja i amplitudama u razvoju hrvatske države, o iskustvima iz razdoblja srpsko-crnogorske agresije, političkim pitanjima i previranjima, o načinu ustroja i djelovanju ondašnjega saniteta u ratnim okolnostima, suradnji s kolegama i institucijama iz svijeta, razmjeni iskustava, o političkim previranjima u HDZ-u, komunističko-jugoslavenskom naslijeđu, stanju države i društva danas, o obrazovanju i identitetu te o perspektivama današnje Hrvatske.

Gdje je nestao silni nacionalni entuzijazam iz vremana uspostave države i obrane od agresije i zašto?
Kakav je bio prvi susret tada najmlađega ministra u hrvatskoj vladi s pripadnicima bivšega represivnog i političkog sustava?
Što je predsjednik Tuđman rekao Hebrangu nakon Hebrangove reakcije na ponuđenu suradnju s bivšim jugoslavensko-komunističkim dužnosnicima?

Je li pomirba bila iluzija i pogrješka predsjednika Tuđmana?
Je li Titov obračun s pokojnim Andrijom Hebrangom bio dokaz da jugoslavenski komunizam i hrvatska državnost nisu pomirljive kategorije?
Zašto je ogranak Štedulovog i Dedićevog HDP-a u Melburneu nosio ime Andrije Hebranga?
Je li HDZ od prvoga dana bio meta antihrvatskih silnica?
Može li se današnji HDZ osloboditi antihrvatskih političkih sadržaja i njihovih nositelja?
Zašto je fokus nasljednika bivšega režima bio na HDZ-u, a ne na SDP-u?
Zašto hrvatska država i državne politike ne koriste golemu i autentičnu dokumentaciju profesora Hebranga i njegovoga ratnog saniteta za definiranje političkih, državnih i pravnih zahtjeva prema Srbiji?

Zašto izuzev dr. Ante Nazora i njegovoga Centra gotovo nitko u Hrvatskoj ne koristi golemu ratnu dokumentaciju za istraživanje i znanstveno definiranje recentnih povijesnih događaja?