Faraoni su bili u Egiptu i zadnji faraon na ovim prostorima bio je Josip Broz Tito i njegovi sljedbenici danas su članovi HDZ-a i imaju takvo mišljenje. Mi smo demokratska stranka, najstarija stranka u Hrvatskoj.

Programska glavna skupština Hrvatske seljačke stranke održava se u Jastrebarskom uz nazočnost, kako je rečeno na početku, 623 od 727 delegata. Na dnevnom redu je izvješće predsjednika stranke Kreše Beljaka i donošenje statuta stranke.

Delegate su na početku pozdravili gosti, predstavnici stranaka Amsterdamske koalicije, čiji je član i HSS, te, među ostalima, predstavnici SDP-a, Demokrata i Oraha.

Uoči skupštine, predsjednik stranke Krešo Beljak komentirao je novinarima izjave suspendiranih članova HSS-a koji su nezadovoljni smjerom kojim on vodi stranku. Oni su tražili ukidanje suspenzija i Beljakovu ostavku, a prijedloga novog statuta stranke smatraju “faraonskim”. Pozvali su članstvo na bojkot današnje skupštine i Ministarstvo uprave da provjeri legitimnost izaslanika.

  • Faraoni su bili u Egiptu i zadnji faraon na ovim prostorima bio je Josip Broz Tito i njegovi sljedbenici danas su članovi HDZ-a i imaju takvo mišljenje. Mi smo demokratska stranka, najstarija stranka u Hrvatskoj. Danas je tu gospodin koji je punih 79 godina član HSS-a, a kad će netko drugi imati takve ljude u stranci, onda se mogu javljati s demokratskim uputama. Novi statut donosi demokratizaciju stranke, funkcionalnije funkcioniranje jer imamo prevelika, glomazna tijela koja se ne mogu sastati na brzinu, tako da ćemo to ispraviti. Novi statut će onemogućiti bilo kakve malverzacije i manipulacije u budućnosti, rekao je Beljak.

izvor HRT

Leave a Reply