Kazalište Marina Držića predstavilo je premijerne naslove za 2019. godinu

Kazalište Marina Držića predstavilo je premijerne naslove za 2019. godinu koji će se naći na repertoaru profesionalne kuće iz Dubrovnika. Teatar u novu godinu ulazi pod vodstvom ravnatelja Paola Tišljarića koji je istaknuo kako su tijekom narednih mjeseci planirane premijere:  “Blizanke” prema motivima iz romana Ericha Kästnera u režiji Lee Anastazije Fleger, “Nemreš pobjeć od nedjelje” Tene Štivičić u režiji Marine Pejnović, “Suton” Iva Vojnovića u režiji Ivice Boban, “Adam i Eva” Miroslava Krleže u režiji Helene Petković, “Alkestida” prema Euripidu u prijevodu i autorskoj adaptaciji Lade Kaštelan i režiji Livije Pandur te “Bajka o baki Mokoš” u režiji Srđane Šimunović. 

Uz ravnatelja Tišljarića, glasnogovornik KMD-a Žarko Dragojević nadodao je kako je novi vizualni identitet kazališta predstavljen već prilikom izdanja repertoarne knjižice i povodom prve premijere u 2019. (“Ne plaćamo, ne plaćamo!” Daria Foa u režiji Ivice Kunčevića) te kako je riječ o autorskom radu Maji studija, točnije grafičkog dizajnera Luke Predragovića. Suradnja je također ostvarena s video producentom Miranom Brautovićem koji stoji iza tvrtke “Palm Productions” i potpisuje trailer repertoarne godine. U njemu se pojavljuju glumci umjetničkog ansambla KMD-a Srđana Šimunović, Nika Lasić i Bojan Beribaka.

Promjene u radu profesionalne kazališne kuće na krajnjem jugu su već sad vidljive i u prva 2 mjeseca ove godine rezultati su skoro sve rasprodane izvedbe na rasporedu KMD-au, uvođenje online prodaje putem sustava ulaznice.hr te nova web stranica www.kmd.hr. Uz spomenute naslove u narednim mjesecima dubrovački teatar će ugostiti kolege iz Kazališta Moruzgva / “Brodolomke”, Glumačku družinu Histrion / “Famozna”, Kazalište Trešnju / “Snježna kraljica” te predstavu / koncert “Dream of Life” u izvedbi Senke Bulić.