Skip to content

“Zagreb kak imam te rad – WTSHTF” – ekskluzivna najava izložbe fotografija Claudia Škareckog

Otvorenje izložbe fotografija naziva “Zagreb kak imam te rad – WTSHTF” autora Claudia Škareckog održat će s 5. veljače. 2019. godine, s početkom u 19 sati, u Galeriji Specijalne policije (Trg žrtava fašizma 1) u Zagrebu

Claudio Škarecki rođen je 17. veljače 1969. godine u Zagrebu. Godine 2001. diplomirao na Sveučilištu u Zagrebu (smjer: poslovna informatika). Trenutno zaposlen u KBC Zagreb.

Sudionik domovinskog rata, kojem je pristupio kao dragovoljac. Uz svoje redovne radne aktivnosti aktivan je kao konzultant pri raznim projektima, edukator na poljima IT-a; sigurnosti i umnih mapa, pisac članaka vezanih uz sigurnost i IT tehnologije, autor knjige “Ljekovite biline” i još dvije u pripremi.

Također kao planinar i sportaš, ekološki je osviješten i svjestan kuda nas vodi naš nemar prema okolišu i prirodnim resursima o kojima ovisimo.

U svom likovnom/dizajnerskom radu, radio je na dizajniranju logotipa, industrijski dizajn, grafičke pripreme, fotografije, rada na filmu i reklamama, izrade naslovnica za časopise i knjige te zadnjih nekoliko godina i na video igrama kao grafički dizajner.

Ovo je njegova prva samostalna izložba radova, koji prikazuju prepoznatljive vizure našeg voljenog grada Zagreba u postapokaliptičnom okruženju, kako bi prikazao našu ne baš blistavu budućnost ukoliko ne poduzmemo velike i bitne korake, ne da zaustavimo neizbježno već da ublažimo i stvorimo dovoljno vremena kako bi se pripremili.

Tehnike koje pomoću kojih dočarava “magične” krajolike, postiže fotografijom, igrom svjetla i sjene, te računalnim alatima koji mu omogučavaju gotovo nestvarne intervencije na realnim prikazima pretvarajući ih u nešto nestvarno, ponekad i šokantno.

Većina radova nalazi se u privatnim zbirkama.

U planu je obilazak Hrvatske te prikaz poznatih vizura u svakome od njih u njegovom prepoznatljivom postapokaliptičnom izričaju.

Autor je dopustio objavu fotografija na portalu Akademija-Art za ovu svrhu. Fotografije podliježu autorskim pravima te molimo tražiti dopuštenje autora za daljnju objavu! Kontakt autora: cskarecki@gmail.com

CLAUDIO ŠKARECKI: Zagreb – Cathedral under water
CLAUDIO ŠKARECKI: Zagreb when nature strike back