Skip to content

Američki Srednji zapad zahvatila je ekstremna hladnoća

Na području Chicaga najavljene su temperature i do nevjerojatnih minus 46 Celzijevih stupnjeva! Tko preživu ovu zimu, pričat će! Naime, polarna hladnoća koja ovih dana zahvaća dijelove SAD-a doživi se jednom u životu!

  • Preporučio bih deke, toplu odjeću, a treba i osigurati dodatnu bateriju za mobitel u slučaju da morate zvati pomoć ili da vam postojeća baterija više nije puna, rekao je David Moran, Odjel za javnu sigurnost, Kalamazoo.
  • Kao i obično, mislio sam da ću lako proći kroz snijeg, ali danas je bilo jako teško. Ovo mi je četvrti put da sam zaglavio, naglašava Dylan Phelbs, stanovnik američke savezne države Michigan.
  • Početak siječnja bio je podnošljiv, no najedanput se niotkuda stvorila hrpa snijega i strašno je zahladnjelo, govori Samuel Lavander, stanovnik američke savezne države Michigan.

Jedan je čovjek skočio u ledeno jezero u Chicagu kako bi spasio svog psa. Srećom, opazio ih je prolaznik koji je u pomoć pozvao policiju. Akcija spašavanja brzo je počela jer da su dulje ostali u vodi, ne bi se izvukli ni vlasnik ni pas. Upravo je u vjetrovitom Chicagu strašno hladno te se očekuje i minus 46 Celzijevih stupnjeva!

  • Imamo široke ruke i srce i naš je posao pobrinuti se za sve. Sinoć smo, primjerice, autobusom pokupili beskućnike i poslali ih u centar koji smo otvorili kako bi se zagrijali. Sve su gradske službe dobro koordinirane, rekao je Rahm Emanuel, gradonačelnik Chicaga.

Autorica: Jelena Perleta/V.K./HRT

See also  Američki senator Rand Paul dostavio Trumpovo pismo Putinu