Skip to content

Izložbeni četvrtak u galerijama HDLU – otvorenje triju izložbi

– u galeriji Prsten izložbe finalista međunarodnog natječaja YICCA 2018.
– u galeriji Bačva međunarodne grupne izložbe: U planinama
– u galeriji PM samostalne izložbe Marcela Bačića – Crtovlja

U galeriji Prsten, otvorit će se izložba finalista međunarodnog natječaja YICCA 2018. Glavna kustosica izložbe je Leila Topić.
Cilj YICCA natječaja je promicanje odabranih umjetnika, pružajući im priliku predstaviti se na međunarodnom tržištu suvremene umjetnosti. Međunarodni karakter čini YICCA natječaj izuzetnom prilikom za umrežavanje umjetnika s kritičarima, kustosima, galeristima te javnim i privatnim umjetničkim institucijama.

U galeriji Bačva otvorit će se izložba U planinama, sljedeća etapa istoimenog projekta, koji uz konferenciju i grupni, rezidencijski boravak na Velebitu, a zatim i rezidencijalni boravak u švicarskim i austrijskim Alpama, izložbu u Galeriji Shed im Eisenwerk završava izložbom u Galeriji Bačva Doma HDLU.

Marcel Bačić će se u galeriji PM predstaviti ciklusom crteža na notnom papiru pod nazivom Crtovlja, kontinuirano stvaranih od 2014. godine do danas. U ciklusu Crtovlja umjetnik je koristio morfologiju notnog papira na kojem su otisnuti nizovi pravilno razmaknutih horizontalnih linija koje formiraju sama crtovlja: usporedne nizove od pet jednako razmaknutih crnih i sivih linija. Crtačke intervencije na notnom papiru različitog su intenziteta, gustoće i boja.

Otvorenja su 24 siječnja, u 19 sati.

Radno vrijeme za trajanja Noći muzeja, 1. veljače, bit će od 11 do 1.
U 18 i 19 sati očekuju vas stručna vodstva kroz izložbu.
Izložbe ostaju otvorene do 17.2.2019.

See also  Ciklus malih formata Duška Šibla