“Tužna ljubavna pjesma, prepuna čežnje i boli! Upravo o tome govori nova pjesma ‘Čudesna noć’, Alena Vitasovića, koju će predstaviti na predstojećem Zagrebačkom festivalu, 25. siječnja.” Ističe se to u najavi nove pjesme popularnog glazbenika koji je lani proslavio 25 godina karijere, tijekom koje je ostao vjeran sebi i svom prepoznatljivom izričaju, na radost svoje vjerne publike.

Veliki jubilej Alen Vitasović proslavio je prošlog proljeće u prepunom Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula, a potom i rasprodanim, dvostrukim koncertom u zagrebačkom Saxu. Prema najavi, sve skupa ponoviti će novim zagrebačkim nastupom na istom mjestu 16. ožujka ove godine.

– Pjesma je ljubavne tematike, pomalo i pretužna. U mome snu pojavljuje se djevojka koju volim, koja je pored mene. Ali samo u snu. Kad se probudim, ona nestaje, a takav je i video spot.

Snimljen u noći, u Puli. Crno bijeli, kroz što ja izražavam svoju čežnju, tugu i bol, ističe Alen Vitasović te dodaje: “Očekujem da će nastup na Zagrebačkom festival biti dobar, ne zanima me konačni plasman, želja mi je da publika prihvati pjesmu. Smatram da je lijepa i dobra. Meni zasigurno jedna od dražih u karijeri. Radujem se nastupu!”

Tekst nove skladbe potpisuje Vlasta Juretić, za glazbu je zaslužan Vinko Škaron, dok su aranžman i produkcija “Čudesne noći” djelo Aleksandra Valenčića, koji je bio i tonski snimatelj. Gitaru svira Emir Grozdanić, a spot je snimljen u režiji MedVid Produkcije. glasistre.hr, photo unisonfokus.com