Slavlje i vatromet diljem Hrvatske – Sretnu novu godinu želi Vam Akademija Art

Na Trgu bana Josipa Jelačića priređen je spektakularni doček Nove godine, uz nastup DJ Akademije i “Četiri tenora” koje je pratio Revijski orkestar.

Osječani su Novu godinu dočekali na poznatim otvorenim okupljalištima, na Trgu Ante Starčevića u Adventskom selu, ali i u hotelima, klubovima i kafićima, te na brojnim kućnim dočecima. Tradicionalno se u ponoć na glavnom gradskom trgu zaplesao valcer, točili su se šampanjac, kuhano vino i čaj, a sve je uveličao raskošan vatromet u ponoć.

Tisuće Riječana proslavile su dolazak nove 2019. godine na riječkom Korzu, uz glazbu i veliki ponoćni vatromet, a novogodišnju čestitku s pozornice u središtu grada uputio im je gradonačenik Vojko Obersnel.

Prva beba u riječkom rodilištu Iva Marković došla je na svijet već dvije minute nakon ponoći. Majci Mariji i ocu Rajku to je već treće, ali prvo žensko dijete u obitelji. Porod je prema riječima liječnika protekao bez teškoća, a već prema tradiciji prvo dijete rođeno u novoj godini obišao jegradonačelnik Obersnel s darovima. Dar prvoj riječkoj bebi u 2019. poslala je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Nekoliko tisuća Splićana i njihovih gostiju novu 2019. godinu dočekali su na Rivi uz pjesme grupe Magazin i Jasmina Stavrosa koji su ih usprkos niskim temperaturama od svega par stupnjeva i buri uspjeli zagrijati, a posebnu draž dočeku dao je spektakularni vatromet.
Posljednje sekunde stare godine s građanima su na pozornici brojali gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban koji su novoj 2019. godini nazdravili šampanjcem.

Čim je otkucala nova 2019. godina u Foto klubu Split u Marmontovoj ulici otvorena je novogodišnja izložba Ciklus fotografija “Streets” nastao 2017.-2018. godine za vrijeme putovanja sedamnaestogodišnje autorice izložbe Dore Ćurak u nekoliko europskih gradova i u njenom rodnom Splitu.

U Šibeniku se Stara godina ispratila s čak tri pozornice – uz bujicu lijepih želja. I emocija. U ponoć se, nad glavnom pozornicom – na Trgu Pavla Šubića I, prolomio i vatromet. Novogodišnju gažu u Krešimirovu gradu “odradilo” je pet zvučnih glazbenih imena. A uz domaće 2019. u Krešimirovu gradu dočekali su i mnogobrojni gosti. Četiri hotela u gradskoj jezgri su puna. Popunili su ih gosti iz regije, ali i s Dalekog istoka.

Usprkos buri i relativno niskoj temperaturi, velik broj Zadrana i gostiju odlučio se za doček na otvorenom. Onima koji su Novu dočekali na Narodnom trgu uz koncert Nene Belana, prvi je čestitao gradonačelnik Branko Dukić. Doček je protekao mirno. A u ponoć i osam minuta rođena je prva ovogodišnja zadarska beba, dječak koji je minutu poslije dobio i brata. I mama i bebe su dobro.

Dubrovnik je sinoć uz valcer i šampanjac uplovio u Novu godinu. Zvijezde dočeka, Nina Badrić i Tony Cetinski, i prepun Stradun, na kojem se okupilo 10-ak tisuća Dubrovčana i gostiju iz cijelog svijeta, užarili su atmosferu – pjesma i ples potrajali su do ranih jutarnjih sati. Program dubrovačkog dočeka nastavlja se i danas, kada će orkestar odsvirati najljepše novogodišnje valcere, a posjetitelje na Stradunu čekaju šampanjac i kamenice.

Već tradicionalno velik dio Bjelovarčana Novu godinu je dočekao na otvorenom, u središnjem gradskom parku oko paviljona uz glazbu i ples te besplatno kuhano vino što ga je osigurao grad. Unatoč tomu što je temperatura bila blizu nule na dočeku u središtu Bjelovara okupilo se dosta ljudi, a u ponoć su okupljeni mogli uživati u raskošnom vatrometu. … HRT