Bivši HDZ-ovac, ličko-senjski župan Darko Milinović u ponedjeljak je ustvrdio da je lokalni HDZ, po naputku središnjice iz Zagreba, srušio u Županijskoj skupštini njegov proračun za iduću godinu te poručio da se neće politički umiroviti, a na nove županijske izbore izlazi sa svojom listom.

Milinović, koji je prije četiri mjeseca izbačen iz HDZ-a, u izjavi za N1 televiziju izrazio je uvjerenost da HDZ nakon idućih izbora više neće imati apsolutnu vlast u Ličko-senjskoj županiji. Izbori za novo predstavničko tijelo Ličko-senjske županije uslijedit će uskoro jer će Vlada, zbog neizglasavanja proračuna, imenovati povjerenika koji će u roku od tri mjeseca morati organizirati izbore za novi saziv županijske skupštine. Proračun nije podržalo 14 vijećnika koalicije HDZ-HSS-HSP AS-HSU, koji su bili suzdržani, a podržalo ga je 11 vijećnika, i to bivši članovi HDZ-a okupljeni u nezavisni klub i vijećnici s liste Bura promjena.

U komentaru za N1 televiziju, Milinović je ustvrdio da je HDZ tim činom srušio sam sebe, jer je prvi put u povijesti ostvaren suficit Ličko-senjske županije od 5,2 milijuna kuna te je vraćen cjelokupni dug od 4,2 milijuna kuna. Napomenuo je i kako je još prekjučer imao većinu od 20 županijskih vijećnika za proračun, a onda se situacija promijenila zbog pritisaka “od lokalnog HDZ-a, a po naputku središnjice iz Zagreba”. “To je žalosno za Ličko-senjsku županiju, ja idem na nove izbore, idem sa svojom listom i HDZ prvi put u povijesti neće imati apsolutnu većinu u Županijskoj skupštini”, rekao je župan.

vecernji.hr, Foto: Borna Filić/PIXSELL