Kolinda Grabar-Kitarović je izgubila povjerenje, ne zbog smjene savjetnika Radeljića i inkluziviranja Hrge, već zbog kontinuiteta svojih politika.

Koliko god je svojedobno bila dovoljan izbor za pobjedu nad Josipovićem, ona svojim mandatom nije opravdala povjerenje u državi u kojoj gotovo ništa ne funkcionira i koja ostaje bez vlastite biološke supstance. Na unutarnjem i vanjskom planu iza aktualnoga mandata ne će ostati gotovo nikakvi plodovi.

Poslije najnovijih događaja na Pantovčaku čini se kako je aktualna predsjednica države drugi mandat odlučila darovati u ovome trenutku nepoznatome nekome. Skrojivši svoj ured prema mjeri predsjednika vlade, dakle, inkluzivističkim škarama i mjerama, odrekla se ključnoga dijela biračkoga tijela uz pomoć kojega je pobijedila Ivu Josipovića, koji je slovio kao veliki favorit. Možemo samo nagađati zbog čega se Kolinda Grabar-Kitarović odrekla drugoga mandata. Motivi u politici kreću se u rasponu od velikih ideala pa do prizemno karijerističkih. U svakom slučaju bilo bi korektno od nje, ako smije, da već sad jasno i glasno kaže da ne će ići po drugi mandat. Osvojiti ga ne će moći, posebice ne uz pomoć Plenkovića. Povjerenje je nepovratno izgubila ne zbog smjene savjetnika Radeljića i inkluziviranja Hrge, već zbog kontinuiteta svojih politika. Foto FAH

Nenad Piskač

Leave a Reply