Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180°C.
- Maslac pomješajte kremasto sa šećerom u prahu a zatim umiješajte mljevene orahe i lješnjake.
- Bjelanjke istucite sa soli do čvrste pjene. Dodajte šećer pa nastavite tući još 2-3 min.
- Pažljivo umiješajte tučene bjelanjke u mješavinu sa orašastim plodovima.
- Kruške operite, prepolovite I odstrabite košticu pa ih naribajte.
- Izlijte polovicu smjese u kalup za torte,
- Zatim žlicom rasporedite pire od kestena. Na to poslažite naribane kruške a zatim izlijte ostatak smjese.
- Pecite u zagrijanoj pećnici oko 50 min.
- Prije serviranja ohladite.
Sastojci recepta
6-8 osoba
250 g | Ledo kesten blok |
0.5 šalice | omekšalog maslaca |
1 šalica | mljevenih oraha |
5 žlica | šećera u prahu |
1 šalica + 2 žlice | mljevenih lješnjaka |
prstohvat | soli |
4 | bjelanjka |
3 žlice | šećera |
2 veće | kruške |
Ledo.hr