Rad „Put do škole“ prenosi nam osjećaj koji gotovo svi posjedujemo krajem ljeta, početkom jeseni i početkom nove školske godine.

Umjetničko djelo “Put do škole” umjetnice Ivane Barišić Tomšić postavljeno je 20. rujna 2018. na plakatu dimenzija 12 x 4,80 m na pročelju zgrade tvrtke CROZ u Zagrebu, kod križanja Slavonske avenije i Avenije Marina Držića gdje će biti izložen tri mjeseca i vidljiv tisućama ljudi.

Na službenom predstavljanju prisustvovali su direktor tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić i dopredsjednik HDLU-a Josip Zanki.

Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Ivanin rad je četvrti od pet likovnih rješenja koja će se predstavljati kroz godinu dana i osmišljen je kao odgovor na temu “Summer is over”.

Rad „Put do škole“ prenosi nam osjećaj koji gotovo svi posjedujemo krajem ljeta, početkom jeseni i početkom nove školske godine.

„Djevojčice hodaju ulicom prema školi. Jutarnja svjetlost obasjava praznu ulicu koja vodi u novi početak. Ljeto je pri kraju i nešto novo nas čeka iza ugla. Na nebu su tamni oblaci. Dojam jeseni je posvuda, grad je uspavan, tmuran, nepoznat. Pomalo sjetne djevojčice zrače energijom i elanom. Vrijeme je za nove izazove. Sigurnim korakom iz ljeta u jesen, iz kraja u početak, u novi ciklus.“ Ivana Barišić Tomšić

Natječaj za novi plakat otvorit će se početkom listopada na službenim stranicama HDLU-a.