Skip to content

Liga nacija: Njemačka i Francuska bez golova, Čakvetadze ušao u povijest

Aktualni svjetski nogometni prvaci Francuzi otvorili su Ligu nacija odigravši u Munchenu 0:0 protiv Njemačke. Wales je deklasirao Irsku 4:1, dok je Bugarska slavila u Ljubljani protiv Slovenije 2:1

U Munchenu su snage odmjerili aktualni i bivši svjetski prvaci. Francuska je slavila ovoga ljeta u Rusiji, dok je Njemačka bila najbolja 2014. u Brazilu. Njemačka je protiv Tricolora tražila iskupljenje za debakla na World Cupu gdje je Elf prvi put nakon 1938. godine ispao već u skupini. Međutim, nije uspjela popraviti loš dojam s World Cupa.

Domaćin je bio nešto bolji, imao je više prilika, ali mreže su mirovale. Les Bleusi su tako produžili niz bez poraza u Njemačkoj na pet utakmica upisavši tri pobjede i dva neodlučen ishoda.

Liga nacija je otvorena ogledom Kazahstana i Gruzije, a gosti su u Astani slavili 2:0. Giorgi Čakvetadze se upisao u povijest kao strijelac prvog gola u novom natjecanju. Veznjak belgijskog Genta postigao je fantastičan pogodak u 69. minuti, a pobjedu gostiju potvrdio je Serhij Mali postigavši pogodak u vlastitu mrežu u 74. minuti. Bio je to susret iz skupine 1 Lige D (najslabijeg razreda).

U susretu skupine 4 Lige B Wales je u Cardiffu pružio sjajnu predstavu protiv Irske pobijedivši 4:1. Domaćin je već u prvom poluvremenu zabio tri gola, a strijelci su bili Tom Lawrence (6), Gareth Bale (18) i Aaron Ramsey (37). U drugom dijelu među strijelce se upisao i Conno Roberts (55), dok je utješni gol za goste zabio Shaun Williams (66). U njihovoj skupini još se nalazi Danska.

Bugarska je u susretu trećeg jakosnog razreda u Ljubljani pobijedila Sloveniju 2:1, a junak utakmice bio je dvostruki strijelac Božidar Kraev (3, 59), dok je strijelac za Sloveniju bio Miha Zajc (40).

U dvoboju iste skupine Norveška je pobijedila Cipar 2:0 uz dva gola Stefana Johansena (21, 42). Autor HRT, Foto: Federico Gambarini/DPA/PIXSELL