GRADOVI-TRANSMISIJA – izložba međunarodnog projekta suradnje umjetnika Zagreba i Pariza

Umjetnici istražuju ono što određuje urbanu kulturu kao zbir tradicionalnog i suvremenog. Ovogodišnji projekt propituje i socijalne odnose u mjestu gdje umjetnik živi kroz objektivne i subjektivne doživljaje

Multimedijalna međunarodna izložba
“GRADOVI – TRANSMISIJA”

Otvorenje izložbe
Galerija “Kurija” – Muzej Prigorja
Trg Dragutina Domjanića 5, Sesvete
12.9.2018. u 19 sati

Otvorenje izložbe
“Medijateka”, Francuski institut,
Preradovićeva 5, Zagreb
17.9.2018. u 19 sati

“GRADOVI – TRANSMISIJA” je 6. izložba međunarodnog projekta suradnje umjetnika iz Zagreba i Pariza (2013. – 2018.). Manifestacija se održava na dvije lokacije: u galeriji „Kurija“, Muzej Prigorja, Sesvete i u „Medijateci“ Francuskog instituta u Zagrebu. Naglasak projekta “Gradovi – Transmisija” je na komunikaciji, razmjeni informacija između, gradova, mjesta, umjetnika i publike, propitivanje onoga što predstavlja urbani puls grada od prošlosti do sadašnjosti. Umjetnici istražuju ono što određuje urbanu kulturu kao zbir tradicionalnog i suvremenog. Ovogodišnji projekt propituje i socijalne odnose u mjestu gdje umjetnik živi kroz objektivne i subjektivne doživljaje.

Na međunarodnoj multimedijalnoj izložbi „Gradovi – Transmisija“ 2018. sudjeluju umjetnici iz Zagreba i Pariza: Nina Iris Bešlić, Anthony Chatain, Marie Dekerle, Zvjezdana Jembrih, Renata Ladović Meštrović, Vesna Šantak i Erika Šmider.

Izložba “Gradovi – Transmisija” osim u galerijskom prostoru “Kurije” “izlazi” u vanjski urbani prostor Muzeja objektima i likovnim instalacijama. Urbani prostor se prenamjenjuje u likovno / umjetnički prostor, te ističe važnost međusobnih utjecaja čovjeka i društva, ostvaruje komunikaciju umjetnika i publike.

Također, “Medijateka” Francuskog instituta svojim izložbenim prostorom ostvaruje komunikaciju sa publikom jer je izložba postavljena u izlogu. Izlog povezuje interijer “Medijateke” i eksterijer urbanog prostora, aktivirajući komunikaciju umjetničkih radova sa publikom svih uzrasta i različitih interesa.

Glavna namjera međunarodnog multimedijalnog projekta je suradnja između umjetnika iz različitih gradova i istraživanje nove percepcije kroz univerzalni jezik umjetnosti.

Transmisija je započela, pridružite se!

Vesna Šantak
akademska slikarica – grafičarka