Skip to content

Dalić: Velika mi je čast uopće biti nominiran među tri najbolja svjetska trenera

Izbornik reprezentacije dao je komentar prije puta u Portugal

Nogometnu reprezentaciju Hrvatske očekuje reprezentativna stanka, budući da se igraju utakmice Lige Nacija. Prvo će naši nogometaši preksutra igraju prijateljski ogled protiv Portugala, a zatim protiv Španjolske pet dana kasnije.

Izbornik Zlatko Dalić je za medije prokomentirao nedavno događaje – Modrića u najužem izboru za najboljeg igrača svijeta, kao i sebe među najbolje trenere.

”Moguća je dvostruka kruna, ha, ha… Ma, velika mi je čast da sam uopće nominiran među tri najbolja svjetska trenera. Toga ne bi bilo da nije bilo srebro, zahvaljujem se stoga igračima, oni su najzaslužniji”, rekao je Dalić za Dnevnik Nove TV.

Smatra da je Modrić siguran dobitnik Zlatne lopte.

”Luki neće pobjeći Zlatna lopta, siguran sam u to, a za mene je velika čast biti u užem izboru. Priznanje je to meni, hrvatskoj reprezentaciji, Savezu i cijelom hrvatskom nogometu.”

Pojasnio je kako se mnogo toga promijenilo u posljednjih godinu dana te da mu je ovo sve bilo nezamislivo.

”U nogometu se stvari brzo mijenjaju, prije godinu dana sve je bilo drugačije. Svjestan sam da nakon vrhunaca najčešće dolazi pad. Ali nadam se da nas čeka još puno uspjeha. Stavili smo si veliki uteg na vrat, međutim, mislim da možemo potvrditi očekivanja”, zaključio je hrvatski izbornik.

Neki su se oprostili – Subašić, Mandžukić i Ćorluka, a osim njih, ovo okupljanje će propustiti Rebić, Kramarić i Rakitić koji će se priključiti tek za ogled u Elcheu protiv Španjolaca. izvor Sportarena.hr, foto Matej Dokić