Sočna, osvježavajuća, voćna torta od bresaka uljepšat će vam dan
Upute za pripremu:
Odvojimo žumanjke od bjelanjka. Od bjelanjka i 60g šećera u prahu napravimo čvrsti snijeg. Zvijezda stolni sobne temperature pjenasto izmiksamo sa preostalim šećerom u prahu i vanili šećerom.
Postepeno dodajmo žumanjke, brašno i mljevene bademe i sve sjedinimo da dobijemo glatku smjesu. Na kraju umiješamo napravljeni snijeg. Smjesu izlijemo u prethodno namazani kalup za torte koristeći Zvijezda stolni i brašno.
Na smjesu posložimo breskve prethodno narezane na tanke ploške. Ukrasimo tortu listićima badema. Tortu stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva otprilike 40 – 50 minuta. Ohlađenu tortu ukrasite šećerom u prahu.
Sastojci:
- 180g Zvijezda stolni
- 120g šećera u prahu
- 5 kom jaja
- 110g glatkog brašna
- 90g mljevenih badema
- 1 vanili šećer
- 500g bresaka
- listići badema
zvijezda.hr