Oko 200 ličkih HDZ-ovaca krenulo je iz Gospića za Zagreb, unatoč poruci glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića da ih u središnjici stranke nitko neće dočekati. Ipak, došlo je do preokreta

Članovi ličkog HDZ-a prema Zagrebu su krenuli u četiri autobusa i jednom kombiju, a okupilo ih se oko 150. Poručili su da ako ih šef stranke neće primiti, da će otići na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov javila je nešto kasnije kako je došlo do preokreta te da će ih u središnjici HDZ-a ipak primiti, i to trojac Damir Sesvečan, Karlo Ressler i Darko Nekić.

Sesvečan i Ressler članovi su stranačkog izbornog povjerenstva, a Nekić je povjerenik HDZ-a Ličko-senjske županije.

Nešto iza 18 sati stigli su u Zagreb i nakon iskrcavanja iz autobusa krenuli prema središnjici HDZ-a, skandirajući “Franjo, Franjo” i “Zovi, samo zovi”.

Medijima se obratio Darko Milinović, koji je pojasnio situaciju u HDZ-u Gospića i probleme s kojima se susreću zbog odgađanja izbora.

“Ovo je poruka Kustiću da ne vrijeđa Ličane, tražimo izbore, tri puta su odgađani”, rekao je Milinović i dodao da Andrej Plenković ima potporu ličkih HDZ-ovaca. “Gordan Jandroković nema našu podršku, on se otkrio i rekao da vodi stvar u Zagrebu.”

Upitan je li premijerova šutnja jasna poruka, Milinović je rekao da premijer vjerojatno nema prave podatke s terena. “I neki koji su digli ruku za Marijana Kustića, drugi dan su dali podršku meni kada su čuli moj program. Vodit ću ličko-senjski HDZ u nove pobjede kao što sam vodio i do sada”, poručio je Milinović i dodao da dio vodstva stranke otvoreno lobira za njegovog protukandidata Kustića.

Razlog je, kaže, to da je digao glas protiv nekih kadrovskih rješenja, ali i politike prema Lici. Opet poručuje da se zamjerio Gordanu Jandrokoviću kada nije glasao za Istanbulsku konvenciju.

“Ja sam i službeni kandidat HDZ-a i to znači da ne mogu podlijegati nikakvim sankcijama. Moram stajati iza ovih ljudi. Ne bojim se nikoga, ovo je sve zato što sam bio protiv Istanbulske konvencije i zato što sam javno izrekao svoje nezadovoljstvo odnosom prema Ličko-senjskoj županiji. U moja svjetonazorska zbivanja nitko nema pravo dirati, kao što ni ja ne diram tuđa”, kazao je.

“Ovdje je tisuću ljudi, svaki od ovih 200 ljudi ima po 4, 5 članova obitelji”, ustvrdio je ulazeći u središnjicu na sastanak. Za trajanja sastanka članovi su skandirali “Dado, Dado” i “Hoćemo izbore”. Izvor Dnevnik.hr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.