Visoki ruski dužnosnik, Sergej Riabkov, upozorio je tijekom jučerašnjeg dana SAD da ne poduzimaju nikakve “nesmotrene” poteze u Siriji

Njegova izjava dolazi neposredno nakon što je prošlog tjedna američki savjetnik za nacionalnu sigurnost, John Bolton, zaprijetio napadom na Siriju ako dođe do novog kemijskog napada. U međuvremenu rusko ministarstvo obrane poručilo je kako militanti upravo pripremaju kemijski napad u Siriji te kako će za isti optužiti sirijsku vojsku.

Ako se takav scenarij desi moguć je novi američki i saveznički zračni napad na Siriju. Po tom pitanju Riabkov je komentirao: “Upozoravamo Amerikance i njihove saveznike da ne poduzimaju nikakve nove nesmotrene poteze u Siriji. Čujemo neke ultimatume od Washingtona i to neće utjecati na našu poltitiku potpune eliminacije terorističkih epicentara u Siriji kako bi se zemlja vratila u normalan život”.

Dakako, zadnji veliki teroristički epicentar nalazi se u sjeverozapadnoj regiji Idlib. Sirijska vojska mogla bi tamo uskoro pokrenuti ofenzivu kao i na jugu zemlje, a to će određeni akteri svakako pokušati spriječiti.

Izvori: Interfax | Reuters | Advance

Leave a Reply