Održana komemoracija i misa zadušnica za četiri policajca ubijena 24. kolovoza 1991.

U mjestu Žuta Lokva u župi Brinje održana je kod memorijalne kapelice komemoracija i misa zadušnica za četiri policajca ubijena 24. kolovoza 1991. godine od strane pobunjenih Srba

Misu je predslavio policijski kapelan iz policijske kapelanije „Sveti hrvatski mučenici” iz Gospića Mario Vazgeč, u suslavlju novog vojno-policijskog kapelana iz Gospića Mateja Ećimovića iz vojne kapelanije Sv. Franje Asiškog. Misu je liturgijskom glazbom pratio župni zbor iz Brinja uz orguljsku pratnju Josipe Škrtić. Komemoraciji i misi nazočilo je više stotina pripadnika MUP-a, MORH-a kao i visokih državnih dužnosnika, udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i roditelja poginulih.

Vlč. Vazgeč u svom je obraćanju istaknuo da se u ovim trenucima sjećanja iskazuju tri posebna osjećaja, sjete i tuge, sigurnosti vjere i povjerenja te ponosa i obveze. Sjete i tuge zbog stradavanja policajaca koji se nisu bojali smrti nošeni ljubavlju prema svojim obiteljima, domovini i svetinjama koja im je bila pokretačka snaga. Osjećaj sigurnosti i vjere ukazuje da su zauvijek odložili svoje oružje u vječnom miru na nebu. Oni su kao pšenično zrno nakon pogibije zasijali plod slobode i domovine. Konačno, oni su svojom ljubavlju porazili mržnju, nisu osvajali tuđe nego su branili svoje. Ne zaboravimo ni danas njihovu žrtvu da bi izvršavali svoje obveze i izgradili bolje društvo. Njihova nedužna krv zalog je onoga za čim su žudile generacije. Nažalost današnja hrvatska stvarnost je tužna zbog podijeljenosti društva oko temeljnih vrijednosti povijesti. Sve se relativizira i postajemo laki plijen za manipulacije jer se i danas povijesne istine o 2. svjetskom ratu relativiziraju šutnjom. Zašto i danas imamo kočnice reći istinu o 2. svjetskom i Domovinskom ratu, zaključio je svoju propovijed vlč. Vazgeč.

Komemoraciju su uveličali državni tajnik u Ministarstvu uprave Darko Nekić, predsjednik županijske skupštine Ličko-senjske županije Darko Milinović, načelnik općine Brinje Ivica Fumić, gradonačelnik Senja Sanjin Rukavica, Gospića Karlo Starčević, načelnik PU Ličko-senjske Josip Biljan dok je program komemoracije vodila glasnogovornica PU Maja Brozičević.

Glasnogovornica je podsjetila da je PU Ličko-senjska tijekom Domovinskog rata imala 32 poginula policajca, koji su u početku bili prva oružana formacija koja je stala u obranu Hrvatske. Program obilježavanja 27. obljetnice smrti policajaca organizirala jer Općina Brinje i PU Ličko-senjska. IKA