Voćni dio
- 30,0 dag malina
- 10,0 dag borovnica
- 9,0 dag šećera
- 1,5 dag želatine
Krema
- 7,0 dcl slatkog vrhnja
- 1,0 dag šećera
- 5,0 dag gustina
PRIPREMA
Izblendati maline i borovnice, dodati šećer i kuhati. U drugoj posudi pripremiti želatinu. Kad voće prokuha, dodati želatinu, te kuhati oko 20 minuta. Pola voćnog dijela staviti u čaše da se hladi.
Sastojke za kremu uliti u posudu za kuhanje i kuhati uz dok se ne počne zgušnjavati, a nakon toga još 10 tak minuta uz stalno miješanje. Na ohlađeni voćni dio u čašama uliti kremu i staviti u hladnjak da se ohladi.
Ostatak voćnog dijela preliti po kremi i ohladiti u hladnjaku do posluživanja.
Nutritivna vrijednost za 1 porciju
Energija 450 kcal / 1886 kJ
Masti 33,3 g
Zasićene 21,3 g
Kolesterol 122 mg
Ugljikohidrati 33,0 g
Mono+disah. 25,5 g
Vlakna 1,5 g
Proteini 4,3 g
Natrij 40 mg
Sol – 0 g
REPORUKA DIJETETIČARA
U voćni dio mogu se po želji dodati i zobene pahuljice.
Voće može biti svježe ili smrznuto.
Recept pripremila: Karmen Lukša Jajčanin, dipl.ing.preh.tehn., KBC Zagreb
foto: thursdaycooking.com.hr