Ministar zdravstva Milan Kujundžić potvrdio je za Novu TV da će pokrenuti disciplinski postupak pred Hrvatskom liječničkom komorom da se trajno oduzmu liječničke licence zastupnicima MOST-a i SDP-a

Ministar Kujundžić je rekao da će pred Liječničkom komorom pokrenuti disciplinski postupak da se trajno oduzmu liječničke licence zastupnicima MOST-a dr. Boži Petrovu i dr. Ines Strenji Linić i drugima, kako kaže, obmanjivanja javnosti po pitanju okolnosti smrti mladića iz Zaprešića.

Podsjetimo, oporbeni zastupnici tvrde da je sustav hitne službe zakazao jer nije uspio spasiti život Matteu Ružiću. U kolima hitne pomoći nije bilo kisika i defirilatora, iako je prvi poziv upućen prema hitnoj službi govorio da se mladić, koji ima astmu, guši. Obdukcijski nalaz pokazao je da je Matteo Ružić, 22-godišnji mladić koji je preminuo prije tjedan dana, osim astmatskog bronhitisa imao i srčanu manu, te da mu nije bilo pomoći.

Međutim, njegova je majka rekla da je šokirana nalazom te da “Matteo nikad nije imao srčanu manu”. Dodala je da je on “kao dijete redovito primao cjepivo i odlazio na kontrole, a nedavno je polagao vozački i imao sistematski pregled”.

Žestoki kritičari ministra Kujundžića dolaze iz redova SDP-a, koji su ga prijavili i Liječničkoj komori, ali i MOST-a, čiji čelnici traže njegov opoziv o čemu bi se, kako je neslužbeno potvrđeno, razgovori mogli održati već ovaj tjedan.