Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk: Nemili događaj ukazao da koncept Hitne medicinske pomoći nije dobar

“Na području Zaprešića i zaprešićkog kraja u toku dana jedan je doktor u smjeni, a po noći su dva. Na žalost, ovaj nemili događaj je ukazao da ovakav koncept organizacije Hitne medicinske pomoći nije dobar”, komentirao je za HRT gradonačelnik Zaprešića Željko Turk

“Mi smo kroz vrijeme iza nas, a Zakon je donesen 2011. godine, komentirali i upozoravali da to nije dobro i da je ovakva organizacija nedovoljna. Nažalost, dogodio se ovaj zaista incident i jedan mladi život je ugašen. Nadam se i vjerujem da će to ipak dodatno potaknuti mjerodavne za promjenom zakona”, dodaje i dalje pojašnjava: “Nemamo ingerenciju nad sustavom organizacije. Ono što mi činimo je da sufinanciramo. Sufinanciramo nabavu vozila, rad ljekarni 0-24. Grad je dodatno kupio upravo defibrilatore koji se postavljaju na javnim mjestima u Zaprešiću. Ali, u sustav organizacije, po sadašnjem Zakonu, ne možemo utjecati”.

Zaprešićki gradonačelnik kaže nam i kako pitanje samog funkcioniranja i način kako je Hitna došla do unesrećenog ne može ovog trenutka komentirati. “Mi smo uputili, kao Grad, pisani zahtjev da nam se pojasni način izlaska na teren. Ponavljam, ovakav koncept organizacije Hitne pomoći nije dovoljno dobar”, poručuje.

“Na području Zaprešića i zaprešićkog kraja u toku dana jedan je doktor u smjeni, a po noći su dva. Na žalost, ovaj nemili događaj je ukazao da ovakav koncept organizacije Hitne medicinske pomoći nije dobar”, komentirao je za HRT gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. foto: Goran Stanzl/PIXSELL)