Izložba foto-natječaja “Volim svoju županiju”

Izložba je dio programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a organizira ju Zadarska županija u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija koja je provela foto – natječaj Volim svoju županiju

U petak, 3. kolovoza 2018. godine, u 12 sati, u dvorištu Providurove palače, bit će otvorena izložba fotografija Volim svoju županiju.

Izložba je dio programa obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a organizira ju Zadarska županija u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija koja je provela foto- natječaj Volim svoju županiju.

Natječaj je pokrenut 2016. godine s ciljem promicanja prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija. O izboru najboljih odlučivao je peteročlani stručni žiri kojeg je i ove godine vodila profesionalna fotografkinja Marija Milin. Uz nju su pristigle radove vrednovali Mateja Gošćiej, stručnjakinja za odnose s javnošću iz Međimurske županije, Bernardo Pahor, voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Karlovačke županije te Kristijan Toplak iz Ureda župana Virovitičko-podravske županije. Osim spomenutih, ulogu počasnog člana dobio je Alan Špiljak, pobjednik prošlogodišnjeg izdanja.

U svojem trećem izdanju ovaj foto-natječaj zainteresirao je više od 1300 fotografa amatera i profesionalaca, a u manje od dva mjeseca pristiglo je nevjerojatnih 2835 radova (od čega 280 iz Zadarske županije). U moru fantastičnih fotografija, žiri je odabrao one najbolje, koje će predstavljati svaku županiju u sklopu putujuće izložbe.

Postav izložbe čini 22 fotografije – po jedna, najbolja iz svake županije koju odabire stručni žiri i fotografija koja je osvojila najviše glasova na Facebooku. Pobjednici Volim svoju županiju 2018. su:

  1. Lucijan Španić, Ličko-senjska županija
  2. Višnja Bolf, Primorsko-goranska županija
  3. Igor Lulić, Brodsko-posavska županija

Najbolja fotografija autora iz Zadarske županije je ona Danijele Pedišić, a najviše glasova na Facebooku je također osvojila fotografija iz Zadarske županije, i to ona Ivana Knezovića.