Na Glazbenim večerima u sv. Donatu orkestar Epoque izvodi reprezentativna djela češke glazbe

Dva praška ansambla – kvartet Epoque (već poznat zadarskoj publici) te Praški gudački ansambl, pod umjetničkim vodstvom Jana Kučere, svestranog češkog skladatelja i dirigenta, udružili su se u Orkestar Epoque

U ponedjeljak, 30.7. s početkom u 21 sat održat će se koncert češkog orkestra Epoque pod vodstvom dirigenta Jana Kučere i hrvatskog gitarista solista Krešimira Bedeka. Koncert će se održati u crkvi sv. Nikole!

Što je dvama ansamblima bilo zajedničko da se odluče pokrenuti takav projekt? Strast prema vlastitoj glazbenoj ostavštini koju od osnutka 2001. godine uspješno predstavljaju u Češkoj i izvan nje. Od klasike do suvremenih autora, Orkestar Epoque za svoj prvi nastup na Glazbenim večerima u Sv. Donatu izabrao je djela skladatelja koji su postali simboli onoga što mi, dalji i bliži susjedi te velike glazbene nacije smatramo reprezentativnim djelima češke glazbe. Od Josefa Myslivečeka, skladatelja klasicizma kasnog 18. stoljeća, preko nezaobilaznog Dvořáka, Jaroslava Ježeka koji je djelovao u prvoj polovici 20. stoljeća pa do suvremenih čeških autora, Orkestar Epoque svirat će djela iz svojevrsnog presjeka češke glazbe u posljednjih 250 godina. Posebnost koncerta je suradnja s izvrsnim hrvatskim gitaristom Krešimirom Bedekom koji će izvesti Rodrigov Concierto de Aranjuez, jedan od najpopularnijih koncerata pisanih za gitaru.