Veliki doček zahvalnosti izborniku Zlatku Daliću u rodnom Livnu

Mi šaljemo pozitivne poruke, poruke ljubavi. Volimo svoje, a druge poštujemo. Mi smo ponosni ljudi. Neka bude sve dostojanstveno kako mi to znamo. S puno ljubavi i tolerancije prema svima, istaknuo je Dalić i pozvao Thompsona da otpjeva “Lijepa li si”. Potom je Thompson sam nastavio izvoditi svoje najveće hitove među kojima i pjesmu Moj Ivane, Dida moj, … da bi svoj nastup završio pjesom Geni kameni

Više desetaka tisuća navijača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, te brojna dijaspora iz Europe i svijeta okupila se u utorak u Livnu, rodnom mjestu izbornika hrvatske nogometne vrste Zlatka Dalića, koji je u kasnim večernjim satima stigao na gradski stadion.

Fotografije: Tom Dubravec / CROPIX

Ja sam jedan vas i nikad nisam zaboravio otkuda sam i gdje sam počeo. Znam s koliko ste strepnje i emocija ste navijali za hrvatsku reprezentaciju. Nismo svjetski prvaci, ali znate da su dečki dali sve od sebe, kazao je Dalić okupljenima nakon dolaska na veliku pozornicu

Navijači iz cijele Hercegovine, Bosne, Zagreba i drugih hrvatskih i europskih gradova od ranih popodnevnih sati je pristizalo na stadion Nogometnog kluba Troglava, gdje je Dalić i započeo prve nogometne korake.

Brojni uglednici također su stigli proslaviti srebro Vatrene reprezentacije u Bosni i Hercegovini.

Bivši hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja okupljenih u Livnu kazavši kako su nogometaši predvođeni Dalićem vratili narodu vjeru i optimizam.

Dalić je napravio jedno nacionalno čudo. Ta mladost, milijun mladića i djevojaka su manifestirali domoljubni naboj iskoristivši ovaj fenomenalni rezultat kojega je napravio Dalić sa svojom ekipom. Uspjeh Dalića i reprerezntacije ima jedan višestruki značaj. Pa i ovo danas u Livnu, pogledajte koliko je mladosti došlo, da pozdravi svog heroja, svoga Livnjaka, rekao je Ćiro u izjavi medijima.

Ja kao njegov učitelj sam iznimno sretan kada učenik nadmaši učitelja. On je od najveće institucije kao što je FIFA dobio priznanje kao najbolji trener. Znači prešao me u svemu. Vjerujte mi da sam sretan zbog toga, zaključio je Ćiro.

Emocije su bile velike kada je on igrao Svjetsko prvenstvo u Rusiji, bio sam previše emotivan. Nisam gledao utakmice koje je igrala hrvatska reprezentacija. Sada mi je puno lakše, znam da je napravio najveći uspjeh u hrvatskom sportu, a tvorac tog uspjeha je moj brat, ja sam ponosan jer je to uspio napraviti, rekao je Miran Dalić, Zlatkov brat.

Mi ne šaljemo negativne nego pozitivne poruke, poruke ljubavi. Volimo svoje, a sve drugo poštujemo. Mi smo ponosni ljudi. Neka bude sve dostojanstveno, kako mi to znamo. Sa puno ljubavi i tolerancije prema svima, istaknuo je Dalić.

Dalić je s bine otkrio kako su njegovi igrači prije i poslije svake utakmice puštali pjesmu Lijepa li si, svojevrsnu himnu hrvatske reprezentacije. A ta pjesma, kako je rekao, govori o ljepotama svih hrvatskih krajeva. Potom je pozvao Marka Perkovića Thompsona i sve izvođače da zajedno otpjevaju himnu hrvatske reprezentacije Lijepa li si. Potom je Thompson sam nastavio izvoditi svoje najveće hitove među kojima i pjesmu Moj Ivane, Dida moj, … da bi svoj nastup završio pjesom Geni kameni.