Skip to content

Eugen Feller izlaže u Galeriji Muzeja Grada Rovinja sv. Toma

Eugen Feller se na rovinjskoj izložbi naziva “Nove slike”predstavlja s radovima štafelajnog formata u tehnici akrilika na platnu

Izloženi radovi predstavljaju reinterpretaciju i preispitivanje vlastitog iskustva svoje dosadašnje dugogodišnje slikarske epizode. Prema vastitoj tvrdnji današnjim slikama “pokušava na neki način srediti u glavi kaos iz mladih dana!”.

Izložba je postavljena u Galeriji sv. Toma u sklopu tradicionalnog Rovinj Art Programa Muzeja Grada Rovinja.

Eugen Feller rođen je 26. siječnja 1942. godine u Splitu, ali od 1945. živi u Zagrebu, odakle mu je i obitelj. Autodidakt je, a za slikarstvo se zainteresirao još u mladenačkoj dobi, pa izlaže već od 1959. godine. Radeći, početkom šezdesetih, Malampije, slike reljefnih površina i monokromnih struktura, afirmirao se, uz Ivu Gattina, kao najvažniji i najradikalniji predstavnik informela u hrvatskom slikarstvu. U kasnijem razdoblju blizak je minimalizmu i geometrijskoj apstrakciji, a inačice tih vokacija istražuje i do danas. Od 1969. živi u Italiji, u mjestu Sestri Levante pokraj Genove, a 2000. godine vraća se u Zagreb. Osim slikarstvom, bavi se objektima, crtežom i grafikom. Godine 2014. HTV snimila je, i povremeno emitira TV film Suvremenici – Eugen Feller. Njegovi se radovi nalaze u mnogim muzejima, galerijama i privatnim zbirkama. Za svoj rad višestruko je nagrađivan, a 2017. godine dodijeljena mu je nagrada Vladimir Nazor za životno djelo. Živi i radi u Zagrebu.