Skip to content

Topli čokoladni kolač u šalici sa mini King Double sladoledom

 

Priprema:

  1. Na pari otopite 200 g čokolade za kuhanje pa dodajte 50 g maslaca i miješajte dok ne dobijete svilenkastu teksturu.
  2. U drugoj posudi izmiksajte 100 g šećera sa 5 cijelih jaja dok ne postane kremasto.
  3. Sjedinite obje kreme (čokoladnu i od jaja) i miješajte dok ne dobijete kremu glatke teksture i bez mjehurića.
  4. Ulijte kremu u posudice za pečenje po želji i pecite 10 minuta na 160 stupnjeva.
  5. U međuvremenu napravite čokoladni preljev. Ostatak čokolade (50 g) rastopite na pari i dodajte 1 dcl mlijeka i žlicu Nutelle. Preljev ne smije zavriti kako se ne bi stvorile grudice.
  6. Kad je kolač pečen, zalijte ga čokoladnim preljevom i dekorirajte po vlastitom ukusu (šumsko voće, orašasti plodovi). Kako se ne bi otopio, mini King Double dodajte na vrh kolača netom prije serviranja.

Sastojci recepta

Za 2 osobe
250 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
5 jaja
100 g šećera
1 dcl mlijeka
1 žlica Nutelle
dekoracije po želji (šumsko voće, suho voće, orašasti plodovi, preljev od čokolade ili karamele)
multipack mini King Double

Ledo.hr