Uoči finala Svjetskog prvenstva u Rusiji, u kojem su igrale reprezentacije Hrvatske i Francuske, brojni hrvatski domovinski i pojedini iseljenički mediji prenijeli su lažnu informaciju kako “Hrvati i njihovi prijatelji organiziraju na stadionu Commerzbank Arena u Frankfurtu najveće gledanje utakmice izvan Hrvatske u povijesti”. Među naslovima bila je i lažna najava ” Hrvati zakupili stadion Eintracht Frankfurta za praćenje sutrašnjeg finala”, ” Sprema se dosad neviđeni spektakl” itd.

A gledanje te utakmice uopće nisu organizirali Hrvati i hrvatske udruge već su, kako doznaje Fenix-magazin, u organizaciji tog “masovnog okupljanja Hrvata“ sudjelovali oni koji su nedavno u Commerzbank Areni organizirali koncert Cece Ražnjatović i Ace Lukasa. Tu informaciju za Fenix je potvrdio i Tihomir Mamić, vlasnik najvećeg hrvatskog okupljališta gledanja utakmica u Frankfurtu, kojem su, kako tvrdi, srpski organizatori nudili naknadu za odustajanje od organizacije gledanja utakmice u njegovu klubu.

Premda je Fenix-magazin.de tada objavio provjerenu informaciju kako nitko od Hrvata iz hrvatskih udruga, sportskih klubova i katoličkih misija sa šireg područja Frankfurta ne organizira, a niti stoji iza tog „masovnog okupljanja Hrvata“, dezinformacija o hrvatskoj organizaciji se, poput domino efekta a na krilima objave državne agencije HINA, našla na naslovnicama mnogih domovinskih portala i radijskih postaja.

Iako se Hina naknadno pozvala kako je informaciju o „organiziranju najvećeg gledanja utakmice izvan Hrvatske u povijesti“ dobila od nekakve „Cro TV Frankfurt“ i „Hrvatskog radia Frankfurt“, s ostalih portala je javljeno kako je ista informacija poslana s adrese Darija Kozjaka. Pri slanju te obavijesti o najvećem prijenosu utakmice izvan Hrvatske, Kozjak se koristio imenom Dario Megi Kozjak i služio se logom nepostojeće frankfurtske Cro televizije i radija te se predstavljao kao urednik te televizije i radija.

Nakon što se doznalo kako Hrvati i hrvatske udruge ne organiziraju to okupljanje, a koje promovira Dario Kozjak (čovjek koji je uvelike u problemima sa zakonom i koji se već u više navrata koristio lažnim predstavljanjem kao urednik nepostojeće hrvatske televizije i radija iz Frankfurta), većina Hrvata iz Frankfurta je odustala od odlaska u Commerzbank Arenu, u kojoj je utakmicu pratio tek manji broj hrvatskih navijača.

Zanimljivo je kako se kod slanja informacija o „najvećem gledanje utakmice izvan Hrvatske u povijesti“ Dario Kozjak ovaj put koristio imenom Dario Megi Kozjak, iako je sve donedavno koristio imenom Dario Nordmann. Imenom Dario Megi Kozjak, čovjek koji ima ogromne probleme sa njemačkim zakonom i koji je proglasio osobni stečaj kako ne bi platio sve izgubljene parnice i brojna druga dugovanja, sada po internetskim stranicama Hrvata izvan Hrvatske oglašava prodaju noževa sa sloganom ZDS.

Na kraju je teško a ne zapitati se za koga sve to radi i čijim interesima služi Dario Kozjak? Hrvatskim zasigurno ne piše Fenix-magazin, photo Fifa

Leave a Reply

Your email address will not be published.