Novoizabrani predsjednik Ranko Ostojić središnjici: Nećete lako s Dalmacijom

Novoizabrani predsjednik županijskog splitsko-dalmatinskog SDP-a Ranko Ostojić izjavio je kako će se zauzimati za zajedništvo u toj županijskoj stranačkoj organizaciji te poručio stranačkoj središnjici u Zagrebu da neće lako s Dalmacijom

“Želim poslati poruku svima koji su iz Zagreba navijali za neke druge rezultate, a mislim da i jedan i drugi kandidat mogu poslati istu poruku- nećete s Dalmacijom tako lako proći. To je ipak regija u kojoj itekako brinemo za slobodu, za to da imamo pravo na svoje mišljenje i siguran sam da ćemo tradicije koje u SDP postoje, prije svega, graditi ovdje, a na njima će biti da svoje kalkulacije i računice ostave za Zagreb, a ne da to realiziraju ovdje u Splitu”, rekao je Ostojić nakon objave neslužbenih izbornih rezultata po kojima je pobijedio protukandidata Danijela Kukoča.

Ostojić je istaknuo da će sa svojim protukandidatom Kukočem nastaviti zajednički izgrađivati bolji SDP u Splitsko-dalmatinskoj županiji. “Mislim kako i Dejan i ja sigurno jednako želimo da SDP u Dalmaciji bude što kvalitetniji i što bolji jer to smo obećali obojica. Zbog toga, neće biti nikakve proslave niti slavlja jer ovo je ozbiljna situacija u kojoj je puno važnije sad i odmah početi dogovarati daljnje korake i kako popraviti poziciju koju trebamo imati kao SDP, rekao je Ostojić. Očekuje da SDP u Splitsko- dalmatinskoj županiji više nikad ne bude u takvoj situaciji. Naglasio je da “za SDP ima nade”.

Danijel Kukoč je čestitao Ostojiću na pobjedi i poželio da splitsko-dalmatinski SDP izvuče iz krize. “Želim mu da ovu organizaciju izvuče iz krize u koju je očito upala, a za to će mu trebati puno terenskog rada i zajedništva”, rekao je Kukoč.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji ima oko 1500 birača. Izborima za vodstvo splitsko-dalmatinskog ogranka SDP-a završavaju unutarstranački izbori. Kad će biti održani izbori za dvije raspuštene organizacije, požeško-slavonsku i vukovarsko-srijemsku – ne zna se. HRT