Pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije donijela je više spominjanja Hrvatske u stranim medijima nego što se ukupno spominjala u zadnje tri godine!

Naša je reprezentacija pobjedom nad Rusijom donijela više promocije države nego bi ijedna plaćena kampanja, medijski interes vezan uz našu reprezentaciju je ogroman.

Broj spominjanja više od 100.000!
Mediatoolkit je objavio kako je naša reprezentacija spomenuta u stranim medijima 118.482 puta na dan utakmice s Rusijom. Ogroman je to publicitet koji će svakako pomoći u promociji naše države.

Podsjetimo i kako se spominju velike brojke vezane uz Svjetsko prvenstvo, a treba istaknuti kako se očekuje da će naše gospodarstvo zaraditi više od 2 milijarde kuna radi nastupa reprezentacije, kada tome pribrojimo vidljivost u stranim medijima i potencijalne nove turiste, ali i povećanje od 20% u prodaji televizora, 10% u prodaji piva…

Na ovim je brojkama jasno vidljivo koliko sport može pridonijeti samom gospodarstvu, a treba istaknuti i kako će broj spominjanja u medijima jako rasti budući da smo u samoj završnici i među četiri najbolje reprezentacije u svijetu.

photo Igor Rybnikov

Leave a Reply