Zagrebačka filharmonija održala konferenciju za medije povodom koncerta s Julianom Rachlinom na Tomislavcu

Zagrebačka filharmonija i „violinist sa srcem virtuoza i pojavom šampiona“ – Julian Rachlin, pod ravnanjem maestra Piera Carla Orizia sutra, 8. srpnja u 21:00 sat  održat će koncert na jednoj od najljepših otvorenih pozornica Zagreba – Trgu kralja Tomislava. Atraktivni program koncerta na kojem će nastupiti jedna od najvećih zvijezda klasične glazbe predstavljen je na konferenciji za medije koja se danas u 15 sati održala u Palači Dverce

Konferenciji za medije, uz Juliana Rachlina i ravnatelja Zagrebačke filharmonije Mirka Bocha, nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić  koji je  istaknuo kako  je ponosan na još jedan veliki koncert koji će se održati u sklopu festivala Zagreb Classic.

Nakon uspješnih koncerata koji su već održani – od Jalte, Jalte i Gubec-bega, baleta Gospoda Glembajevi i Opere pod zvijezdama,  te  nakon niza svjetskih glazbenih zvijezda koje su u protekle tri  godine prošle Tomislavcem, na  Zagreb Classic stiže Julian Rachlin kojem zahvaljujem što se odazvao našem pozivu“, rekao je gradonačelnik ističući kako se nada da će se suradnja s Rachlinom nastaviti i idućih godina.

07.07.2018., Zagreb – Konferencija za medije povodom koncerta Zagrebacke filharmonije i Juliana Rachlina u sklopu Zagreb Classica.Mirka Bocha i Milan Bandic.
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Gradonačelnik se u svom govoru dotaknuo i večerašnje utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji te je poručio kako se nada da će pobijediti najbolja momčad. „ Večeras će srce na terenu u Sočiju ostaviti naši dečki, a sutra će srce na terenu našeg Tomislavca ostaviti Zagrebačka filharmonija“, rekao je gradonačelnik.

Koncertu na Tomislavcu veseli se i sam Rachlin koji je istaknuo kako Hrvatsku smatra svojom drugom domovinom.  Zahvalio je gradonačelniku što podržava koncerte klasične glazbe  jer „bez podrške svih političkih opcija ona ne bi postojala“.

Prema riječima ravnatelja Filharmonije, Mirka Bocha, upravo je zahvaljujući podršci gradonačelnika prije tri godine i pokrenut festival Zagreb Classic. „ Festival nastao po uzoru na Beč, naš Zagreb ima na Tomislavcu“, kazao je Boch te najavio kako će program festivala iduće godine biti još bogatiji.

Koncert Juliana Rachlina pretposljednji je koncert ovogodišnjeg izdanja Zagreb Classica, a na pozornici iza Umjetničkog paviljona publici su se do sada predstavili prvorazredni glazbeni programi u kojima su sudjelovale vodeće zagrebačke kulturne ustanove – od Zagrebačke filharmonije i Kazališta Komedija do Hrvatskog narodnog kazališta.

07.07.2018., Zagreb – Konferencija za medije povodom koncerta Zagrebacke filharmonije i Juliana Rachlina u sklopu Zagreb Classica.Mirka Bocha i Milan Bandic.
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Ovogodišnji Zagreb Classic traje do 10. srpnja, a program na Tomislavcu zatvorit će koncert velikoga svjetskog tenora José Cure.

Iva Lucić