Umjetničko djelo Korine Hunjak na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Umjetničko djelo “Vision” ilustratorice Korine Hunjak postavljeno je 20. lipnja 2018. na plakatu dimenzija 12 x 4,80 m na pročelju zgrade tvrtke CROZ u Zagrebu, kod križanja Slavonske avenije i Avenije Marina Držića gdje će biti izložen tri mjeseca i vidljiv tisućama ljudi

Na službenom predstavljanju prisustvovali su direktor tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić i predsjednik HDLU-a Tomislav Buntak.

Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Korinin rad je treći od pet likovnih rješenja koja će se predstavljati kroz godinu dana i osmišljen je kao odgovor na temu PIXELI.

Rad “Vision” bavi se tematikom tehničkih dostignuća ljudske rase i digitalnom prirodom civilizacijskog razvitka. S jedne strane je astronaut koji predstavlja krajnje tehničko umijeće i doseg trenutne stvarnosti napretka, dok je s druge strane šarena vizija digitalne budućnosti ekrana kao idealne i pozivajuće slike koja se rastače u svoje osnovne, ljudskim okom još uvijek vidljive segmente – pixele. Ona pluta u crnom praznom prostoru iznad Zemlje i priziva na ostvarenje sudbine čovječanstva kao rase koja putuje svemirom, a sve dijelom zahvaljujući i počevši od tehnologije ekrana koji nam omogućava uvid u računalne sustave koji znanstvenu fantastiku čine stvarnošću.

Natječaj za novi plakat otvorit će se početkom srpnja na službenim stranicama HDLU-a.