Skip to content

Svečano završena jubilarna Umjetnička kolonija Neum 2018. / 220 foto!

Završnom izložbom i dodjelom zahvalnica, 17. lipnja, na prekrasnoj terasi “Malog Straduna” hotela Zenit svečano završena 20.  jubilarna Umjetnička kolonija Neum 2018. 

Sdionicima jubilarne kolonije, koja je trajala od 13. do 17. lipnja,  zahvalio se neumski načelnik Neuma dr. Živko Matuško i uručio zahvalnice.

O bogatstvu, različitosti i vrijednosti nastalih djela nadahnuto je govorio umjetnički voditelj kolonije i likovni kritičar prof. Stanko Špoljarić. U ime svih sudionika zahvalio se na gostoprimstvu Neumu i koordinatorici organizacije gospođi Kristini Begušić.

Na jubilarnoj Umjetničkoj koloniji Neum sudjelovale su slikarice i slikari iz Neuma, Zagreba, Splita, Ploča, Dubrovnika, Širokog, Šibenika, Livna, Mostara: Hrvoje Marko Peruzović, Ivana Ćavar, Marija Galić, Luce Đuraš, Edo Unković, Jure Jovica, Branka Kopeti, Ana Cerovski, Julijana Raič, Neven Jakovljević, Miro Stamatović, Goran Milinković, Stipo Zoroja i Stjepan Katić.

Nevjerojatno je s koliko su duše i ljubavi slikari primljeni u Neumu i neumskom kraju, a oni su uzvratili s ponajboljim radovima i nastojali zahvaliti Neumu na izvrsnoj organizaciji.

Tijekom trajanja kolonije, uz radni dio, umjetnici su imali prigodu posjetiti različite krajeve i događanja: otvaranje ljetne turističke sezone, posjet obitelji Pavlović u Gracu, Umjetničku galeriju Neum, prisustvovati svetoj misi, plantaži smilja obitelji Matuško u Dužima i dr.

Uz glazbu neumskog glazbenika Tomislava Sentića Mime te uz pobjedu Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, druženje je nastavljeno do kasno u noć.

Hvala Neume, hvala umjetnici!

Umjetnička kolonija Neum 2018 – zatvaranje, pogledajte fotografije!

Umjetnička kolonija Neum 2018 – neki od radova, pogledajte fotografije!

Neum – otvaranje ljetne turističke sezone 2018., pogledajte fotografije!

GRADAC – Posjet obitelj Pavlović, pogledajte fotografije!

Posjet Umjetničkoj galeriji Neum i Grand hotelu Neum, pogledajte fotografije!

DUŽI – plantaža smilja – Obitelj Matuško, pogledajte fotografije!

Hvala Neume, hvala umjetnici!