Skip to content

Održana likovna kolonija u Ivanovcu kod Okučana / Foto!

U organizaciji humanitarne organizacije Zajednice Susret dana 26. svibnja 2018., u Terapijskom centru Ivanovac kod Okučana održana je humanitarna likovna kolonija s učešćem 28 sudionika

U izgradnji boljeg društva oduvijek su sudjelovali umjetnici i doprinosili napretku svojim „čuđenjima u svijetu“, svojim vizijama, prihvaćanjima, tolerancijom, dobrotom i ljepotom koju pronose (Suzana Horvat Kutle)

S osobitim veseljem korisnici i djelatnici Zajednice Susret dočekali su i ugostili drage im goste umjetnike velikog srca. U idiličnom Ivanovcu likovni umjetnici su svojim prisustvom i plemenitim činom izrade i doniranja svog umjetničkog djela dali doprinos borbi protiv ovisnosti i tako poboljšali život i rad korisnika i djelatnika ovog terapijskog centra.

Ispred organizatora sve prisutne pozdravila je predsjednica udruge Zajednice Susret Suzana Horvat Kutle, a iz Zagreba se javila, sve pozdravila i zaželjela im ugodan borvak organizatorica Snježana Knezović, koja zbog sprječenosti nije mogla prisustvovati.

Na likovnoj koloniji sudjelovali su slijedeći umjetnici: Koraljka Rajn, Mladen Rajn, Branka Kopeti, Renata Facan pl. Kušec, Ana Cerovski, Stjepan Katić, Živko Toplak, Mira Ivanković, Božidar Škofač, Slavko Blažeković Kilaća, Frane Radak, Mate Turić (Mata CROata), Vendi Rogulić i Marija Pukec Žigić. Koloniji se pridružio i likovni kritičar, povjesničar umjetnosti, prof. Stanko Špoljarić koji je svojim „stručnim okom“ pratio rad kolonije, a po završetku nastanka umjetničkih djela održao još jedan od svojih govora prepun podrške i nade. Svoja djela podrške dostavili su (iako nisu danas mogli biti u Ivanovcu): Mato Jurković, Marija Božić, Dijana Mlinarić Daić, Mirjana Marković, Zlatko Čular, Mercedes Bratoš, Milivoj Svoboda, Olena Sokolovska, Oto Kraml, Željko Pribanić i Ivan Vlašić.

Likovnu koloniju omogućio je sponzor, Čazmatrans Zagreb, koji se tim činom upisao u knjigu organizatora kao donator-podupiratelj Zajednice Susret.

Ravnateljica Horvat Kutle zahvalila je svima koji su otvorenog srca, bez predrasuda i stigme, prihvatili poziv za učešće, poklonili novac za likovni materijal i susret, svoje vrijeme, talent i umjetnički rad te dodala – ujedno ste postali naši ambasadori-donatori, koji svojim moralnim kvalitetama nadahnjujete i druge da se posvete humanitarnom radu i pomaganju osobama kojima je to potrebito.

Gostima slikarima pridružili su se i domaćini kojiima se svidio takav način izražavanja, isprobavajući likovni materijal i platna uz neminovne kolačiće, jagode, sokove, ali i posebno ukusni grah s kobasicama…

Ispred Zajednice Susret sudjelovali su Iva, Mario, Ivana, Ajna, Suzana i djeca, zatim terapeuti Bojan i Tihana i 26 momaka koji se bore za život bez ovisnosti. Svi momci u Ivanovcu su „čisti“, više ne uzimaju nikakva sredstva, sada uče to održati i ustrajati u tome – što im odlično uspijeva.

Umjetnici su od organizatora dobili zahvalnice za sudjelovanje i poklon knjigu monografiju Zajednice Susret izdanu u povodu 25 godina postojanja.