Skip to content

Tko su dobitnikci Nagrade “Vladimir Nazor” za najbolja umjetnička ostvarenja

Objavljena imena dobitnika Nagrade “Vladimir Nazor” za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma

Nagradu “Vladimir Nazor” za životno djelo na područja književnosti dobio je književnik Feđa Šehović, a godišnju nagradu Branko Maleš za zbirku pjesama “Mutno”, priopćilo je Ministarstvo kulture.

Nagradu za životno djelo za područje glazbe dobio je Dubravko Detoni dok je godišnja nagrada pripala pijanistu Ivanu Krpanu za recital u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa u Zagrebu te za koncert sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u povodu osvojene nagrade na 61. Međunarodnom pijanističkom natjecanju Feruccio Busoni u Bolzanu u Italiji.

Za područje filmske umjetnosti nagrada za životno djelo pripala je Rajku Grliću, a godišnja nagrada Goranu Bogdanu za glavnu ulogu u filmu “Agape”.

Nagrada za životno djelo pripala je Biserki Baretić za područje likovne i primijenjene umjetnosti, a godišnja nagrada Daliboru Martinisu za izložbu “Data Recovery 1969-2077” u Muzeju suvremene umjetnosti.

Za kazališne umjetnosti nagrada za životno djelo dobio je Dragan Despot, a godišnju nagradu Rene Medvešek za režiju predstave “Tko pjeva zlo ne misli” u HNK-u u Zagrebu.

Nagrada za životno djelo iz područja arhitekture i urbanizma pripala je Antunu Šatari, a godišnja nagrada autorima Mireli BošnjakMirku Buviniću Maji Ferlan Zimmermann za projektni ured x3m arhitektura + urbanizam, za Osnovnu školu Pazdigrad na Žnjanu u Splitu.

Odbor Nagrade „Vladimir Nazor“ pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića odluku o nagrađenima donio je na sjednici održanoj 22. svibnja 2018. godine, objavilo je Ministarstvo kulture.