Proslava će započeti 26.4.2018. kada će se otvoriti Europska međureligijska konferencija teologinja koja će trajati do 29.4. 2018.

U petak, 27.4.2018. u Omišu će se proslaviti 10. godišnjice djelovanja Ekumenske inicijative žena, ali i svih žena koje svojom kreativnošću, inovativnošću pa često i hrabrošću ukazuju na probleme u svojoj zajednici, te za njih nalaze praktična i održiva rješenja. Dođite, upoznajte se s radom EIŽ-a i zabavite se uz jazz – swing ritmove. U 19:30 sati u dvorani Ilirskog sjemeništa održati će se koncert jazz sastava “Repassage”, a sat poslije u galeriji AZ na programu je otvaranje izložbe “10 godina djelovanja EIŽ-a”.

EIŽ u osnovi prikuplja financijska sredstva koja kroz raznovrsne programe prosljeđuje ženskim organizacijama i inicijativama. One na taj način dolaze do sredstava i edukacija pomoću kojih razvijaju vlastite aktivnosti. U prvoj dekadi svog postojanja, unatoč globalnoj ekonomskoj recesiji i promjeni donacijskih trendova, EIŽ je uspjela prikupiti više od 2,5 milijuna eura i to od različitih međunarodnih donatora: inozemnih vlada, EU, međunarodnih zaklada, ekumenskih agencija za razvoj te crkava širom Europe.

Sredstva koja prikuplja EIŽ koriste se u programu dodjeljivanja financijskih potpora. Do danas se na javne natječaje prijavilo više od 870 projekata, od kojih je preko 300 odobreno i financirano za razne ženske inicijative sa više od 30.000 korisnika.