Disneyjeva čarolija za najbolji mogući završetak Off ciklusa

Zadovoljna publika u čak dva uzastopna termina ispratila je sinoć – u petak 13.4. – posljednji program ovosezonskoga Off ciklusa, atraktivnoga niza koncerata koji nam je od Stjepana Hausera, preko rock opere Jesus Christ Superstar do Amire Medunjanin i kantate Carmina burana, ponudio doista puno razloga da „isključimo“ probleme i „uključimo“ dobru glazbu!

Originalnom produkcijom najljepših stranica filmske glazbe iz omiljenih filmova Disneyjeva studija, Zagrebačka filharmonija stavila je „točku na i“ ovoga zapaženog niza od 7 biranih koncertnih programa, za koje se kroz cijelu sezonu redovito tražila karta više.

Mala sirena, Ljepotica i zvijer, Aladin, Pirati s Kariba… samo su neki od filmova koji su ispunili čarobnu večer filma i glazbe. Publika Off ciklusa uživala je u izvedbama orkestra Zagrebačke filharmonije pod vodstvom maestra Krešimira Batinića, prateći projekcije Disneyjevih filmova na velikom platnu, a mladi pjevači Škole pjevanja Husar&Tomčić, Mija Mihanović i Sven Pocrnić, predstavili su se velikim uspješnicama iz Disneyjeve pjesmarice, pjesmi Let it go! iz Snježnog kraljevstva te baladi Can you feel the love tonight Eltona Johna iz Kralja lavova.

Publika je ovacijama ispratila filharmoničare, soliste i maestra Batinića, koji su ih zauzvrat nagradili još jednim glazbenim dodatkom na kraju te sasvim posebne glazbeno-filmske večeri.

Off ciklus Zagrebačke filharmonije doživio je tako svoj veliki finale, potvrđujući svrsishodnost svojega pokretanja, privukavši kroz svoje atraktivne cross-over programe brojnu i raznoliku publiku svih generacija.

Pripreme za novu sezonu su stoga već u tijeku, dogovaraju se novi nastupi, gosti i zanimljivi programi, a jedno je pritom sigurno: s početkom nove sezone opet ćemo uživati u puno dobrih koncerata zbog kojih ćemo ponovno moći „isključiti“ sve probleme i uživati u onom što najviše volimo – dobroj glazbi!