Skip to content

Čovjek se očituje koliko zastupa jedno zajedništvo – opće dobro

Ako čovjek ne živi u ime zajednice – općeg dobra, Jednog …, pojedinac izdvojen izopačen je kao nijedan, nitkov, jer ne djeluje zajedno u svojoj zajednici, po načelima Stvoritelja, ne teži kraljevskom vrhu u konstelacijama općeg dobra, koje funkcionira radi orijentacije svakom pojedincu

Milanova kuća

Dakle, pojedinac koji se iz bilo kojih razloga izdvaja iz općeg dobra, zajednice narušava sklad Jednog, na strani je zla. Treba spoznati da dobro spaja i garantira smisao življenja na Zemlji, dok zlo razdvaja – stvara nezadovoljstva, tako se i čovjek opredjeljuje za sebe ili protiv sebe. S napomenom da je razmišljanje – djelovanje uzrok, što se pretpostavlja u Jednom …, treba se ustajati svakog dana da bakljonoše, pojedinci vrište da se Hrvati ustaše – ustaju toliko puta protiv zla, kao što će i ubuduće ustajati – činiti u ime zajednice, svaki dan. Dakle, misliti i djelovati je uzrok smisla života – svaki dan u godini, što čovjeka ojačava pa se nema razloga bojati ( neznanje i strah su atributi koji govore o pojedincu). Oni koji imaju razloga boje se, kao egoisti – ateisti – materijalisti robovi su osjetila po volji, jer razbijaju Jedno – opće dobro, zato su i bestemeljni ( samo oni ), jer nisu obraćenici, vampiri su – bakljonoše, koji lunjaju po mraku, jer nisu prosvijetljeni. Čovjek kao pojedinac, po kategorijama kvalitete, mogao je i može na Zemlji dostizati u svojoj zajednici kraljevske visine, prosvjetljujući se na beskonačnom putu. Sebe po načelima pokazuje drugima kako je u ime Jednog dostigao taj nivo za vidjeti – uzorno poticajan … Takav pojedinac svjesno je neustrašiv, jer nije rob osjetila, s razlogom uskrsava i ima se čemu veseliti …, na raspolaganju je zajednici …, pokazuje da je u zajednici zajedno. Blago zajednici u kojoj se takvi pojedinci pojavljuju …, koji su odraz načela Života po kojima se živi uspravno …, suprotnost su neuredni s kojima se narušava samopoštovanje …, kada je zajednica u moralnoj krizi – kao raštimani orkestar … Rješenje je talentirani vladar – vlast koji će narod, navikavanjem na red i rad, usmjeriti na put Života na kojem se ustrajava, spoznaje i radosno živi.

HRVATI trebaju birati predsjednika i premijera između pet kandidata za predsjednika i pet za premijera iz Hrvatske i dijaspore, koji će po dužnostima biti odgovorni. Znajući da je politika uzrok po djelovanju, a posljedica kao odraz djelovanja – pokazuje rezultate brižnosti za opće dobro. Do sada Hrvatima kao narodu definicije što je politika očito nisu prihvatljive, jer su red i rad u raskoraku sa smislom življenja i općim dobrom.

Podrazumijeva se da je prosvijetljeni pojedinac biran za koordinatora kao uzor po žrtvovanju – talentima iz zajednice u kojoj obitava. Takav, očigledno, prosvijetljeni čovjek po žrtvovanju za opće dobro nije rob osjetila pa je u službi pomoću Stvoritelja svojoj zajednici na raspolaganju prema načelima …. Ustrajno na putu besmrtnosti – Života …, pozvan i odgovoran je kao koordinator da služi … Zna da ( po porušenoj ekonomiji se ruši država, da čovjek kao duhovno biće golu egzistenciju pretpostavlja) su red i rad uvjet uzornosti.

Prosvijetljeni sluga, čuvar – koordinator primjerno se žrtvuje, zato je zaštićen i siguran uz Oca, gdje bez straha – sa Stvoriteljem kao medij Dobra diktira svome narodu i potiče na spoznaju po načelima …, djeluje i oslanja se na Izvor Života …, Spasitelja koji raširenih ruku čeka zalutale pojedince.

Dakle, po imenu se izdvaja i označava specifičnost pojedinaca i naroda, kako po dužnostima tako i odgovornostima, čineći sami sebi sude.

dr. sc. Ilija Barjašić