Skip to content

Neda Ukraden proslavlja zlatni jubilej velikim koncertom u Lisinskom, 19. ožujka

Zlatni jubilej i impresivno ostvarenje, glazbena diva Neda Ukraden i omiljena pjevačica cijele regije, proslavit velikim koncertom u Lisinskom

 

Sve što Neda radi, radi u stilu najvećih svjetskih diva, pa će i proslava pedeset glazbenih godina biti nešto o čemu će se još dugo govoriti. Očekuje vas rijetko viđen glazbeno-scenski spektakl u koji je uključen velik broj Nedinih suradnika i prijatelja, uz brojne plesačice, izmjenu kostima i vrhunsku produkciju.

„Koncert koji će biti kruna mojih pedeset godina karijere svakako je nastup u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Za Zagreb sam posebno vezana, jer je to grad u kojem sam snimila svoje najveće hitove, ostvarila suradnju s najvećim autorima s ovih prostora, ali i postigla najveće naklade u diskografiji. Cijela ekipa vrijedno se sprema za koncert, a ja jedva čekam susret sa zagrebačkom publikom!“ kaže Neda.

Glazbenu, ali i životnu biografiju Nede Ukraden, kao i sve relevantne diskografske nagrade koje je osvojila, teško je nabrojiti bez dužeg osvrta. Sve je počelo davne 1967. godine, kad je snimila prvu pjesmu za Radio Sarajevo, a ostalo je zlatnim slovima upisano u regionalnu glazbenu povijest. Tijekom iznimno bogate karijere, na kakvoj bi joj mnogi pozavidjeli, osvojila je nebrojene nagrade za glazbenicu, hit ili album godine, a bila je i pobjednica brojnih festivala. Njezin veliki hit Zora je preveden je na trinaest svjetskih jezika. Neda Ukraden svojih će, kako sama kaže, prvih pola stoljeća glazbenog djelovanja obilježiti spektaklom kakav njezina publika svih generacija i zaslužuje.

Na iznimnom koncertu, koji je zamišljen kao glazbeni putopis kroz vrijeme, možete biti i vi, u zagrebačkom hramu glazbe, Već sada možemo reći da je to večer koja se jednostavno mora doživjeti. Izvor foto o tekst: lisinski.hr

ULAZNICE