Skip to content

Svečano otvoren HABIBI restoran – okusite čari Bliskog Istoka – 60 foto!

U Zagrebu svečano otvoren HABIBI – MIDDLE EASTEREN RESTAURANT – restoran brojnih delicija s Bliskog Istoka

U subotu, 3. veljače, uz brojne goste i visoke uzvanike u zagrebačkim Gajnicama (Orešje 13) svečano je otvoren HABIBI – MIDDLE EASTEREN RESTAURANT, restoran brojnih delicija s Bliskog Istoka.

U posebnom ozračju, uz uživanje u ukusnim delcijama uzvanici su uz druženje proveli prekrasnu večer koju su uz glazbu uveličale i plesačice trbušnog plesa.

Prvi gosti restorana mogli su uživati probajući brojna raznolika i vrlo ukusna, slana i slatka jela priređena od žitarica, grahorica, a posebno slanutka te različitog povrća, voća, posebno datulja i smokava te orašastih plodova kao npr. pistacija, oraha i pinjola… Sve te delicije izrađene su od najfinijih sastojaka, a začinjane s brojnim i nezamislivim začinima u iznijansiranim količinama. Mnoga jela bila su od pirjanog mesa, najčešće janjetine i piletine, ali priređena i na roštilju. Svi ti ražnjići i ćevapi jednostavno se trebaju probati. Arapska kuhinja je vrlo kreativna s puno začina i raznolikih okusa. Različiti pirei, namazi od slanutka i patlidžana te različite salate jeli su se i kao predjelo, ali i tijekom nastavka gurmanskog doživljaja koji je trajao do kasno u noć. Interesantno je da sva ta brojna jela Bliskog Istoka s obiljem začina, bilo slana ili slatka nisu masna niti preslatka – nego taman.

Na kraju druženja uživali smo u izvrsnoj i posebno priređenoj baklavi u ogromnoj tepsiji, neizostavnoj slastici s ovog područja koji su kulinarski umjetnici doveli do savršenstva te drugim delicajama kojima je teško i zapamtiti imena…

HABIBI – MIDDLE EASTEREN RESTAURANT omogućuje i usluge cateringa i dostave za vaše domjenke.

Adresa: HABIBI – MIDDLE EASTEREN RESTAURANT, Orešje 13, Gajnice, Zagreb

AkademijaArt

mala retrospektiva
Izjava gradonačelnika Tomaševića nakon dodjele nagrada
Zagreb, 31.05.2022. - Dodjele javnih priznanja Grada Zagreba - Nagrada Grada Za...31st May 2022
Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama - Zagreb je dio svjetske kampanje
Zagreb i Hrvatska deseti se put uključuju u svjetsku kampanju "Milijarda ustaje...13th Feb 2022
DAN OTVORENOG GRADA
U subotu, 29. listopada na četiri lokacije u centru Zagreba očekuje vas događan...18th Oct 2022